– United burde satse alt på Pochettino

Wayne Rooney mener Solskjær må vurderes, men han er heller ikke i tvil om hvem han hadde valgt som den neste United-sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney har tatt MLS med storm.

33-åringen har også selv spilt med Ole Gunnar Solskjær og også spilt under José Mourinho, og i den forbindelse snakket han med ESPN i USA for å gi sin mening om hva som foregår i Manchester United.

– Han gir ungdommen en sjanse!

Han er ikke i tvil om hvem United burde ansette på permanent basis.

– Først og fremst så må Ole få en mulighet, og det blir en diskusjon for Glazer-familien. Hvis det var sånn at jeg hadde muligheten til å ansette noen, så ville jeg satset alt på Pochettino, sier Rooney.

– Manchester United har de siste 20-30 årene, spesielt under Ferguson, basert seg på unge spillere, gjerne fra akademiet. Jeg mener Pochettino får det beste ut av spillerne sine, om de så er unge eller gamle. 

Pochettino er viden kjent for sin tillit til unge spillere, noe som selvfølgelig også er en av grunnene til at han linkes så tett med United-jobben. 

– Bare se på noen av de unge spillerne han har fått frem i Tottenham og Southampton før det. Det er spillere som siden har fått kamper for England, så jeg mener han har det som skal til, ikke bare kvalitetene hans som trener, men også at han er villig til å gi ungdommen en mulighet, konstanterer Rooney.

Mener spillerne koser seg igjen

Mye har skjedd på kort tid under Ole Gunnar Solskjær.

Allerede i den første kampen mot Cardiff var det som å se et helt annet United-lag enn vi har blitt vant med de siste sesongene, og det har siden bare vedvart.

Rooney er ikke i tvil om hva som ligger bak. 

– De koser seg. Det var ikke bare hyggelig å se på United over det siste året, og jeg vet at spillerne ikke var spesielt lykkelige. De hadde det ikke gøy, og jeg tror Solskjærs første ordre var at de skulle spille spillet sitt, utrykke seg på banen – rett og slett ha det gøy igjen.

– Hvis du tar spillere som Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi, og forteller de at de må spille på en bestemt måte, så har du ikke de samme spillerne lenger. Når du er en Manchester United-spiller, så er du god nok til å forstå spillet – og hva du må gjøre på banen. Du trenger små føringer fra sjefen så klart, men det viktigste er at spillerne har det gøy med det de gjør.

Rooney snakket også om Paul Pogba og Marcus Rashford, og hva de to må gjøre for å få det beste ut av spillet sitt.

Hele saken kan dere lese her, hos ESPN.

Her kan dere se episode to av «Olé, Olé»!

Powered by Labrador CMS