– Solskjær har styrket seg mot Pochettino

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en variabel start på 2020/21-sesongen for Uniteds del.

14. plass i ligaen, fire hjemmekamper i Premier League uten seier og et vondt bortetap mot Basaksehir i Champions League var ikke det Ole Gunnar Solskjær eller supporterne ønsket å se de to første månedene.

Samtidig har det vært flere lyspunkt.

Én ting var det at United var det beste laget i Premier League den siste tredelen av forrige sesong, men overbevisende seirer mot Paris St. Germain og Leipzig i Champions League og sterk borteform i ligaen, deriblant fine seirer mot Newcastle og Everton, har også gitt håp.

Kanskje er det kombinasjonen av alt dette som gjør at Supporterklubbens medlemmer fortsatt i stor grad tror på Solskjær som United-manager. Altså, at det til tross for perioder med svakere resultater så har det vært nok tegn på fremgang innimellom til å tro.

Det viser i alle fall resultatene i vår nye medlemsundersøkelse.

United.no gjennomførte undersøkelsen ved å tilfeldig trekke ut 3000 mailadresser blant medlemmene våre. Disse 3000 fikk så tilsendt spørsmålene på mail, og når minst tusen hadde svart mente vi at det er nok til å gi et bilde av hvordan de skandinaviske United-supporterne tenker.

Fortsatt stor tillit

Det første spørsmålet handlet om tilliten til Ole Gunnar Solskjær akkurat nå, og på en skala fra 1 til 6 scorer nordmannen fortsatt veldig høyt. Snittet endte på 4,87.

Hele 35 prosent av dere har full tillit – 6 – til manageren.

Ytterligere 32 prosent av dere gir ham en 5er, mens 21 prosent gir ham en 4er på terningen.

Det betyr at 88 prosent lander på et positivt terningkast.

Tilliten til Solskjær, november 2020:

Det er kun én gang Solskjær har vært over 5 i snitt på tillitmålingen, og det var etter ett år i stillingen, like etter seirer over City og Tottenham i ligaen, Europa League-avansement og avansement til semifinalen i ligacupen.

Siste fem målinger om tilliten til Solskjær:

september 20194,97
oktober 20194,71
desember 20195,29
februar 20204,75
november 20204,87

78 prosent av de som svarte tror også Solskjær er manager når neste sesong, 2021-22-sesongen, starter.

Aldri vært større tro på topp fire

Supporterklubben stilte også spørsmålet om hva folk tror Premier League-sesongen ender med. Blir det topp fire? Havner vi utenfor det gjeveste selskap og kanskje helt utenfor Europa eller til og med på nedre halvdel?

Svarene var interessante.

Aldri tidligere med nordmannen ved roret har nemlig Supporterklubbens medlemmer vært like sterke i troen på topp fire som akkurat nå, og det selv om United altså ligger på 14. plass så langt.

Hele 70 prosent tro på topp fire-plassering.

For ett år siden viste samme spørsmål at 52 prosent trodde på topp fire, og under våre målinger med Solskjær så har aldri mer enn 53 prosent trodd på topp fire.

Sånn sett er 70 prosent et voldsomt hopp i riktig retning for troen på nordmannens prosjekt. Så gjenstår det selvsagt å se om manageren, trenerteamet og spillerne viser seg denne tilliten verdig.

Topp fire – tror du United klarer det denne sesongen?

Pochettino ikke lenger like het

Maurico Pochettino står fortsatt uten jobb etter at han fikk sparken som Tottenham-manager, noe som betyr at han nevnes som et alternativ hver gang United taper.

Hos dere medlemmer er argentineren imidlertid på vikende front mot Solskjær.

Da vi i vinterpausen i februar stilte spørsmålet om hvem folk helst ville ha som United-manager så svarte 48 prosent av dere at dere ville ha Solskjær, 19 prosent svarte Pochettino og 33 prosent var komfortabel med begge deler.

Dermed kan man si at 82 prosent var komfortabel eller fornøyd med Solskjær, mens 52 prosent ville vært det samme med Pochettino.

Nå har de tallene også gjort et stort hopp til Solskjærs fordel.

Nå er det nemlig 60 prosent som er klare på at de vil ha nordmannen, bare 14 prosent som helst vil ha argentineren, mens 26 prosent er komfortabel med begge deler.

Det betyr at nå er det 86 prosent som er fornøyde eller komfortable med at Solskjær leder United, mens «bare» 40 prosent ville vært fornøyde eller komfortable med Pochettino.

Hvem vil du helst ha som United-manager?

Powered by Labrador CMS