– Bør alltid ha som mål å vinne ligaen

Del 2 av mandagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær ville ikke høre noe snakk om at drømmen for United nå er å klare en topp fire-posisjon.

– Det er ikke drømmen – å havne på topp fire. Vi er Manchester United, og der skal en alltid ha som mål å vinne ligaen. Vi kan ikke gjøre det i år, men vi må bare se fremover mot det igjen, for vi må komme oss tilbake til det.

På den andre delen av mandagens pressekonferanse ble nemlig troféer og ambisjoner et tema. I Tottenham, som med byggingen av en ny stadion kanskje er ekstra avhengige av Champions League-inntekter fremover, er topp fire en soleklar hovedprioritet.

At Mauricio Pochettino også har vært helt ærlig om det, ble Solskjær konfrontert med, og der ble det tydelig at Solskjær mener at ambisjonene i United aldri kan være som de er i Tottenham akkurat nå.

– Vi har Champions League og vi har FA-cupen – vi kan ikke bare si topp fire, og det er det. Vi må se på om vi kan vinne noe dette året. Og som jeg har sagt – jeg går inn enhver kamp som Manchester United-manager og tenker at vi kan vinne kampen. 

Solskjær vant en del troféer i sin tid i United, og snakket varmt om den godfølelsen troféer gir.

– Hvis du vinner troféer så er det en fantastisk dag for alle i klubben. Det er rett og slett den beste tiden av livet ditt, de dagene der du vinner. For du vet aldri når den neste kommer til å komme.

– Manageren [Sir Alex] sa alltid «nyt dette – uansett hva slags trofé en vinner, så må en bare nyte det».

Solskjær var uansett tydelig på at det han sa ikke var en kritikk av det Pochettino sa, siden det tross alt er forskjellige klubber, med ulik situasjon utenfor banen.

– Det er ikke opp til meg å diskutere hva noen andre sier, jeg sier bare at her i denne klubben, så er målet å vinne troféer. Jeg er ikke her for å diskutere hva Pochettino eller andre managere sier.

– Først av alt handler det om neste kamp, men for oss handler det om å vinne troféer, selvsagt gjør det det. Og vi kan ikke vinne ligaen i år. Vi er fortsatt med i FA-cupen, så vi skal prøve å vinne den, selvsagt.

Solskjær fikk også spørsmål om han tror at effekten av «feel good»-faktoren har gjort at noen har undervurdert ham litt som trener, og om han i så fall tror kampene mot Arsenal og Tottenham vil forandre på det.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om hva andre mener. Min jobb er å forbedre laget her, min jobb er for Manchester United. Hva de synes om meg er det viktigste.

Og synes han det er vanskelig å vrake spillere nå?

– Ja, det er vanskelig å sette folk ut av laget, men det er lett å putte folk inn på laget! Og det er det viktigste. Så lenge du har spillere du kan putte inn, så er det ikke noe problem. Du kan bare spillere med elleve, men så lenge du har så mange gode spillere som jeg har, så kan du kalle det et godt problem, et enkelt problem.

– Jeg har selv blitt utsatt for noen tilfeller av «jeg må ta en prat med deg, gutt» [å bli vraket av Ferguson, journ.anm.], og han har gitt meg grunnene til hvorfor, og han fortalte meg når jeg skulle spille igjen, så det er ikke noe problem. Alle som vil være en del av et suksessfullt lag må ha forståelsen av at «jeg får mine sjanser, og de andre i stallen får sine sjanser, og vi gjør dette sammen».

Ingen skal uansett være i tvil om at Solskjær koser seg i United, ut fra hva han svarte på spørsmål om hvor stor prestasjon det vil være for ham om han klarer topp fire etter å ha vært så langt bak.

– Bare det å være her – å bli spurt om å være her – er stort å oppnå for meg! Men selvsagt: jo mer en vinner, jo bedre føler en seg. «Feel good»-faktoren blir bedre. Vi har gjort det bra, men det handler om å ikke ta av.

– Det er fortsatt langt igjen, så vi må bare fokusere på den neste kampen. Jeg vet det er kjedelig å høre dette, men det handler om å forbedre oss, det handler om å bli bedre.

Les hva Solskjær sa på del 1 av pressekonferansen her.

Powered by Labrador CMS