– Interesse for De Ligt om muligheten byr seg

Nei, det er ikke en aprilsnarr – Matthijs de Ligt kobles til United igjen, og ikke bare av de mest tabloide journalistene. Samtidig er lokalavisa skeptiske.

Publisert Sist oppdatert

Lenge bodde nærmest Matthijs de Ligt i ryktespalta vår, men det har av naturlige grunner vært færre slike rapporter etter at nederlenderen signerte for Juventus.

Nå kobles han til United igjen av flere medier samtidig – men Manchester Evening News er skeptiske til alle rapporter om stopperkjøp – mer om det nederst i denne saken.

Seriøse Mark Ogden skriver for ESPN at United er klare til å gjøre et nytt forsøk på å signere De Ligt i sommer hvis Juventus er villige til å selge den 20 år gamle nederlenderen. Paul Hirst i The Times skriver at United så for seg at De Ligt potensielt kunne bli tilgjengelig sommeren 2021, men at de er interessert i å signere ham om muligheten byr seg tidligere også.

Ogden skriver at ESPNs kilder forteller at Solskjær er lysten på å hente en midtstopper i sommer, og at klubben har en liste over kandidater som også blant annet inkluderer Kalidou Koulibaly. Det blir angivelig (fra United-hold) ikke sett på som sannsynlig at Juventus vil la De Ligt gå – men United kan komme til å gjøre et forsøk om Juventus er villige til å selge.

United forventet i fjor vår/sommer at De Ligt skulle signere for Barcelona, men stopperen endte heller opp i Juventus, og der har han ikke vært en enorm suksess hittil. Samtidig er det et nytt land, og en ny liga, og det er jo på ingen måte slik at det har vært en fiasko heller.

De Ligt har startet 17 av 26 ligakamper denne sesongen.

OGSÅ ANGIVELIG PÅ ØNSKELISTA: Kalidou Koulibaly.
OGSÅ ANGIVELIG PÅ ØNSKELISTA: Kalidou Koulibaly.

En løsning på Pogba-situasjonen?

Tidligere Manchester Evening News-journalist James Robson skriver også (i Evening Standard) om United-interesse for De Ligt.

Robson skriver i sin sak at United følger spillerens situasjon, og skriver at dette potensielt kan være en løsning på Paul Pogba-situasjonen.

United tviler angivelig sterkt på at noen vil betale det som skal til for å hente franskmannen, men ved å sende De Ligt i motsatt retning vil mye være gjort.

Daily Star har også en artikkel om Uniteds angivelige De Ligt-interesse, ført i pennen av Jeremy Cross (en av avisas mer profilerte journalister), og også de nevner at Pogba potensielt kan ende opp med å gå motsatt vei som del av en De Ligt-avtale.

At Daily Star kommer med samme Pogba-kobling som Evening Standard, gjør uansett ikke den delen av dette nødvendigvis mer reell. Ikke fordi Daily Star er en avis som vi ikke stoler noe særlig på, men fordi verken Robson eller Cross skriver om det som om det er noe reelt – det fremstår egentlig mer som forslag.

POGBA: Kobles til Juventus som en del av en De Ligt-avtale – men det virker ikke som om det foreligger noen informasjon om at dette faktisk kan være på gang.
POGBA: Kobles til Juventus som en del av en De Ligt-avtale – men det virker ikke som om det foreligger noen informasjon om at dette faktisk kan være på gang.

Lokalavisa stiller seg tvilende til De Ligt-påstandene

Manchester Evening News videreformidlet tirsdag kveld påstandene om De Ligt-interesse, men la til det de ofte har lagt til på midtstopperrelaterte rykter i det siste:

En kommentar om at deres forståelse av situasjonen i United er at midtstopperposisjonen ikke er noe Ole Gunnar Solskjær prioriterer.

Det er kanskje ikke helt unaturlig om det stemmer, etter to forsvarsforsterkninger sist sommer, og et forsvar som før fotballen ble pauset fungerte usedvanlig godt.

Det er uansett direkte motstridende til ESPN-kildene som sa ga uttrykk for at midtstopperposisjonen er et område United skal forsterke.

Powered by Labrador CMS