Usikker på fremtiden

Matteo Darmian antyder at  han ikke helt vet om han får anledning til å fortsette karrieren på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Den 27 år gamle italieneren har nå to sesonger bak seg i United-trøyen etter overgangen fra Torino i 2015. Likevel har han fortsatt til gode å overbevise om at klubbens forrige manager, Louis van Gaal, traff blinken med sitt kjøp.

Riktignok ga Darmian et solid inntrykk innledningsvis, men etter at han senhøstes i debutsesongen pådro seg en hamstringskade, har han aldri helt klart å finne tilbake til taktene fra sesonginnledningen.

Han mistet plassen på høyrebacken til Antonio Valencia, og siden har han stort sett måttet operere på motsatt side av forsvaret når han har fått sjansen. Det har helst skjedd i skadefravær av Luke Shaw og Marcos Rojo.

Vel ble det en del kamper på Darmian i sesongen som gikk, spesielt i de siste månedene, men antallet Premier League-opptredener stoppet til slutt på beskjedne 15.

Hva blir Darmians skjebne?

Nå gjenstår det å se hvilke planer José Mourinho har for sin italienske forsvarer. Ikke alle er overbevist om at portugiseren vil gi Darmian anledning til å fullføre de gjenstående to årene i kontrakten, og det vil heller ikke overraske så veldig mange om United-manageren sender ham på dør allerede i sommer.

Uansett er det ingen fare for at Matteo Darmian vil bli arbeidsløs, for flere klubber står klare med åpne armer, ikke minst i spillerens hjemland. En av dem er, ifølge ryktene, AC Milan.

– Vi får vente og se

Selv gir Darmian inntrykk av at han ikke riktig vet hva som kommer til å skje, og han er heller ikke videre interessert i å diskutere temaet.

– Jeg er under kontrakt med Manchester United, så vi får bare vente og se hva som skjer. Det var det korte svaret han ga reportere etter onsdagens privatlandskamp mellom Italia og Uruguay i franske Nice, ifølge FourFourTwo.

Darmian spilte samtlige minutter og gjorde et godt inntrykk da laget hans vant 3-0 over de lyseblå fra Sør-Amerika. Likevel var det ikke først og fremst prestasjonen hans den fremmøtte pressen syntes å være mest opptatt av. De ga ikke opp så lett, og insisterte isteden på å få høre siste nytt om hva som venter spilleren fra høsten av.

Men Darmian var fortsatt ikke videre snakkesalig:

– Alvorlig talt, dette er da ikke riktig tidspunkt å prate om overgangsmarkedet. Jeg vet ikke en gang hva jeg burde svare, sa Darmian, og la til at han i øyeblikket fokuserer 100 prosent på sine landslagsforpliktelser.

Det gjør han etter å ha avsluttet klubbsesongen med å løfte Europa League-troféet. Og når pressen omsider ga opp og isteden ga ham anledning til å prate om triumfen på Friends Arena, trivdes Darmian åpenbart mye bedre:

– Det var en stor og viktig kveld i Stockholm, og fantastisk for meg å få være med og vinne. Alle vet at konkurransen om plassene er knallhard i Manchester United, og man må bare akseptere valgene som blir gjort. Da er det om å gjøre å fortsette den harde jobbingen. Det gjorde jeg, og til slutt fikk jeg høste fruktene av det. Vi vant Europa League, og slike triumfer driver meg fremover.

Powered by Labrador CMS