– Fryktfaktoren er så definitivt borte

Southampton-forsvarer snakker opp eget lags muligheter foran lørdagens besøk fra Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Southampton står med bare åtte poeng foran møtet med José Mourinhos menn på St. Mary’s lørdag kveld, og ligger, sammen med Cardiff og Fulham, på gal side av nedrykksstreken idet 13 ligarunder er unnagjort.

For riktig å illustrere hvor ille det står til på sydkysten, er det bare å ta en titt på tabellen som viser at de tidligere så hjemmesterke denne sesongen fortsatt har til gode å gå seirende ut av en eneste kamp på eget gress. Faktisk har de ikke vunnet en hjemmekamp siden Bournemouth ble beseiret 2-1 i slutten av april!

Legg også til at det bare var så vidt båten bar for Mark Hughes’ mannskap forrige sesong. Nedrykk ble unngått med et nødskrik, så her har vi utvilsomt å gjøre med et lag som i utgangspunktet bør kunne fortæres til frokost – i alle fall om man er Premier League-vinnere x 13 og heter Manchester United.

Akk, om det bare var så enkelt. For dessverre, slik er det ikke lenger. Til og med langt derifra.

For United har som kjent sine egne problemer å stri med, og så pass dyptpløyende at lørdagens verter til og med øyner sjansen til omsider å få gjort noe drastisk med sin begredelige hjemmestatistikk.

Så langt har det altså kommet.

– Ingen grunn til redsel

Southampton-forsvarer Matt Targett bekrefter antakelsen om at laget hans vil skride til verket helt uten redsel for sine langt mer berømte gjester. Det forklarer han ganske enkelt med at den dominerende «fryktfaktoren» som tidligere ble forbundet med kamper mot Manchester United, for lengst er borte.

– Bare se hvordan de har spilt i det siste. De har fortsatt mye utrolig talent, men de har store problemer defensivt, sier han til Daily Mail.

Og at Targett har et poeng er det ingen tvil om. 21 baklengsmål og negativ målforskjell [20-21] etter 13 kamper taler sitt tydelige språk om nettopp det.

– Det er snakk om en storkamp, og de sliter. Dette er ikke på noen måte Man. United slik vi kjenner dem fra tidligere, så jeg tror at vi kan hamle opp med dem og forhåpentligvis begynne å snu ting rundt.

– Vi står overfor en god sjanse til å gjøre det på lørdag, avslutter en [la oss håpe altfor] optimistisk Matt Targett.

Bortekampen mot Southampton starter altså lørdag klokken 18.30 og kan følges på TV2 Sport Premium (N), Viasat Sport Premium (SE), TV3 MAX (DK).

Powered by Labrador CMS