Tap mot Hviterussland

Mats Møller Dæhli og Norges U 16-landslag har kniven på strupen etter å ha tapt 0-3 mot Hviterussland i EM-kvalikken.

Publisert Sist oppdatert

Norges U 16-landslag er for tiden i Ungarn, hvor de deltar i første kvalifiseringsrunde til Europamesterskapet for U 17-landslag – som skal spilles i Slovenia sommeren 2012.

Norges motstandere i gruppen er Andorra, Hviterussland og Ungarn, og Norge åpnet med en solid 3-0-seier over lilleputt Andorra fredag. Mats Møller Dæhli spilte hele kampen for det norske laget, hvor Vajebah Sakor (2) og Christian Bjerkenes – som forøvrig er hardbarka United-supporter – var målscorere.

Dessverre skulle neste kamp i gruppen bli adskillig tøffere for det norske laget. Søndag ventet Hviterussland på motsatt banehalvdel, og Norge – med Mats Møller Dæhli fra start – ble til tider overkjørt i førsteomgang, og havnet under 0-2 til pause, etter to dødballscoringer fra et fysisk sterkt Hviterussland. Til tross for en bedre andreomgang, greide Bård Floviks gutter aldri å få ballen i mål, og istedenfor økte Hviterussland til 3-0 helt på tampen.

Dette resultatet betyr at Norge er avhengig av å slå sterke Ungarn på onsdag for å gå videre fra gruppen. Om Norge skulle greie det, venter en ny kvalfiseringsrunde – en såkalt eliterunde – til våren. Her vil 28 nasjoner kjempe om kun sju plasser i sluttspillet, så det er med andre ord et trangt nåløye Møller Dæhli og co må gjennom for å måle krefter mot Europas beste lag i EM.

HER kan du se tabellen i Norges gruppe.

Kilder: fotball.no, UEFA.com

Powered by Labrador CMS