– Støtter Solskjær, men det sa de også rett før de sparket Moyes

Publisert Sist oppdatert

Er det bare rykter tatt fra nesten løse lufta eller ligger det nå noe mer i at Ole Gunnar Solskjær kjemper for sitt managerliv?

Torsdag ble både Maurico Pochettino og tidligere Juventus-trener Max Allegri nevnt som mulige erstattere.

– Jeg er klar

Mandag understreket også Pochettino i Monday Night Football at han var klar for en retur til fotballen, selv om han riktignok har vært klar for en retur i lang tid allerede hvis rett klubb kom på banen.

Det ble imidlertid som en påminnelse til alle om at han fortsatt er til stede, at han fortsatt er et alternativ.

Det skjedde etter Uniteds tap mot Arsenal, og så ble det onsdag kveld et nytt tap mot Basaksehir.

Lokalavisa med breaking news

Torsdag skrev så Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst at United-representanter har kontaktet Mauricio Pochettino-representanter, selv om han understreket at ledelsen før onsdagens kamp mot Basaksehir stod støtt bak Solskjær.

Om de bare har lagt sammen to pluss to for å få fem, om det er dårlig kildearbeid eller om de gjengir informasjon som er gitt dem for å skape uro eller om de virkelig har såkalt inside-informasjon er umulig å si, men ingen andre av de mer seriøse journalistene fulgte opp dette, noe som pleier å være et tegn på at man ikke nødvendigvis skal tro for mye på det.

Hadde det vært noe i det så ville nok flere levert liknende saker.

Manchester Evening News er nå også kjent for å være blant de mest tabloide avisene, og bommer gjerne mer enn de treffer med sin United-dekning som sammenliknet med det meste annet her i verden er mer såkalt «click bait» enn noe annet medie driver med.

De seriøse mener han har støtte

Det sier veldig mye om situasjonen at upålitelige Daily Star er den eneste avisen som kjører på med at nordmannen kan få sparken hvis det blir tap mot Everton.

The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at United-ledelsen støtter Solskjær, selv om han understreker at de sa det samme like før David Moyes ble sparket etter tap for Everton våren 2014.

Sky Sports’ United-journalist James Cooper meldte også at United ikke vurderer Solskjærs situasjon, at de ikke vil ta noen kjapp avgjørelse basert på et par dårlige resultater og at de er klare på at nordmannen skal lede United videre.

The Telegraphs Mike McGrath skriver at United ikke vurderer Solskjærs posisjon, men at de kan bli tvunget til å gjøre det hvis formen ikke tar seg opp, noe som også vil være en ganske naturlig reaksjon om United fortsetter med å tape eller miste poeng over tid.

The Independents fotballsjef Miguel Delaney skrev torsdag ettermiddag at Ed Woodward vil gi Solskjær tid, og at det mest naturlige vil være at nordmannen i alle fall får tiden på seg ut gruppespillet i Champions League, noe som vil bety et lite stykke ut i desember.

Samtidig understreker han at både Pochettino og tidligere Juventus-trener Max Allegri er interessert i jobben, og at begge tror de kan oppnå resultater i United selv om klubben utad kan se dysfunksjonell ut.

The Suns United-journalist, Neil Custis, skriver fredag at United hevder at de ikke har vært i kontakt med Pochettino.

The Athletic mener at jobben til Solskjær ikke er i fare selv om det skulle bli tap mot Everton lørdag. De skriver videre at klubben er fornøyd med at Solskjær tok dem til en tredjeplass forrige sesong, i tillegg til tre semifinaler.

Athletic-journalist Laurie Whitwell skriver også at Solskjær har støtte fra spillere, selv om han gjentar det som han tidligere også har meldt, at noen er litt bekymret over samhandlingen og at enkeltspillere sies å være usikre på om nordmannen har det som skal til på absolutt toppnivå.

Fortsettelse følger, eller sagt på en annen måte: Siste ord er nok ikke sagt her, med mindre Solskjærs Uniteds går på en lengre seiersrekke.

 

Powered by Labrador CMS