mounttenhag050723

– Jeg vet hva jeg kan bringe til dette laget

Mason Mount er fornøyd med den varme velkomsten han har fått, og nå gleder han seg til å komme i gang.

Publisert Sist oppdatert

Mason Mount ble Manchester Uniteds første signering denne sommeren, og 24-åringen har selvsagt blitt intervjuet av MUTV. 

– Jeg har fått en varm velkomst, så jeg føler meg veldig hjemme allerede, sa Mount.

Da MUTVs Helen Evans lurte på om han hadde merket noe til familiefølelsen i klubben, så lyste ansiktet til Mount opp i et stort smil, og han sa at han hadde møtt Kath [Phipps] i resepsjonen – han fikk også en stor klem av den ikoniske United-resepsjonisten – og han kunne bekrefte at det føltes som en familieklubb til tross for klubbens størrelse.

Når det gjelder hans faktiske familie, så har han fått en del meldinger de siste dagene.

– De har vært veldig spente. De har sendt meg meldinger, og kan knapt vente på å komme seg opp hit for å ta det hele inn. Se Old Trafford, se treningsanlegget, se seg litt rundt. Vi er selvsagt veldig glade for at vi nå er her oppe og kan se alt sammen.

LES OGSÅ: Ten Hag: – Jeg vil at du skal bli en veldig viktig spiller

Manchester United UNveil New Signing Mason Mount
PÅ PLASS: Mason Mount.

– For flere måneder siden ble det klart at jeg ikke var i Chelseas planer fremover, og med en gang jeg visste at United var involvert, så var avgjørelsen min tatt. Det er en enorm klubb, hvor store ikoniske spillere har spilt, og jeg ønsket å være en del av det.

Han ga også uttrykk for at det var viktig for ham å være klar til sesongoppkjøringen startet.

– Det viktigste for meg var å komme hit slik at jeg kunne være klar til dag én, og da selvsagt å få møte alle spillerne og manageren, og å komme i gang med arbeidet, for vi har en viktig sesong foran oss. Vi ønsker å vinne troféer, vi ønsker å ha suksess, og det var viktig for meg å være her på dag én slik at jeg kommer meg i gang umiddelbart.

– Så mange ikoniske spillere har spilt for denne klubben, og etter å ha sett på dem da jeg var ung, og også å ha vært en fan av de spillerne, så er det selvsagt veldig spesielt å nå være her. Det er dette jeg har jobbet veldig lenge for – det er veldig spennende for meg.

Mount nevner Cristiano Ronaldo og David Beckham som inspirasjonskilder når det gjelder frispark, og utenom United-spillere nevner han Frank Lampard og Luka Modric som inspirasjonskilder fra da han var yngre.

Ronaldos frisparkfot fikk Mount også sett i aksjon live, for en ni år gammel Mount var i borteseksjonen sammen med faren sin da Ronaldo scoret på et fantastisk frispark mot Portsmouth (favorittklubben til Mount) i januar 2008. På YouTube kan en også se en video av en ung Mount som snakker om hvordan han prøver å ta frispark som Ronaldo.

Nå gleder han seg til å være på Old Trafford som spiller for hjemmelaget, og ikke som Portsmouth-supporter eller som Chelsea-spiller.

– Jeg har hatt erfaringen med å spille der som bortelag, og det er så tøft. En spiller ikke bare mot laget, men mot supporterne også. De støtter alltid laget, og synger sangene. Det er helt utrolig, og en gleder seg hver gang. Nå skal jeg selvsagt ha på meg hjemmedrakta, og jeg gleder meg til å gå ut der, og Champions League-kveldene kommer til å bli helt spesielle.

LES OGSÅ: «If you can’t beat them, join them»

mount050723b
FORNØYD: Mason Mount.

Nå ser Mount frem til å bli en del av Erik ten Hags lag.

– Jeg gleder meg til å sette meg ned med ham, og gå gjennom ting, og lære meg å forstå hans måte å jobbe med på. Jeg kan knapt vente med å komme meg ut på banen, det kommer til å bli veldig spennende for meg de neste månedene.

– Jeg har alltid sett på meg som en midtbanespiller, en «åtter» som kan angripe, score mål og skape mål, men som også er i stand til å gjøre den andre delen ved å forsvare, og hjelpe laget når det er under press. Jeg vet hva jeg kan bringe til dette laget, og nå handler det om å gjøre det på banen.

– Når en ser på spillerne som er på midtbanen i United, så har de enorm erfaring med å vinne store troféer. Det er kvalitetsspillere, og en mulighet til å lære fra dem også, og så bringe min stil inn i laget.

Mount ble helt avgjørende da Chelsea slo Manchester City i Champions League-finalen i 2021 – han slo blant annet den målgivende pasningen til kampens eneste mål, og nå ønsker han å vinne store troféer i United også.

– Jeg vet eksakt hva denne klubben handler om, og det er å vinne troféer. Når en får smaken på å vinne troféer, så ønsker en det [igjen] umiddelbart, og jeg er fast bestemt på å få det til her.

Se hele intervjuet her.

Manchester City v Chelsea FC - UEFA Champions League Final
ER LYSTEN PÅ FLERE TROFÉER: Mason Mount.
Powered by Labrador CMS