Evra suspendert i Marseille

Evras karatespark fikk store konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert
  • Supporterklubben beklager at vi misforstod uttalelsene, og trodde på de som meldte at han var sparket i første versjon.

Patrice Evra elsker United, og legger aldri skjul på det når han møter journalister eller fans, selv når han spilte for franske Marseille.

Men nå virker 36-åringens opphold i Marseille å nærme seg slutten.

Den franske klubben meldte nemlig fredag kveld at han var suspendert.

– Vi møtte Evra i dag. Da varslet vi ham om at han er suspendert i påvente av den endelige straffen.

– Hetsen mot ham var hatefull (…), men som en profesjonell og erfaren spiller så kan han ikke reagere på denne uakseptable måten, het det i pressemeldingen, som også understreket at klubben etterforsket de som hetset den tidligere United-spilleren.

10. november får vi så vite hva UEFA gjør med Evra.

Trolig ender det med en utestengelse fra europeiske cuper i fem kamper – eller en lengre utestengelse fra all fotball.

Det betyr i så fall at karrieren kanskje kan være over.

Voldsomt sammenstøt

Årsaken var selvsagt det som skjedde i Portugal torsdag kveld, da Evra og fans fra eget lag endte i et voldsomt sammenstøt.

Marseille-fansen hadde visstnok ikke satt særlig pris på backens prestasjoner, og viste dette tydelig.

De hadde hetset Evra gjennom oppvarmingen, blant annet ved å be ham om å «pelle seg vekk fra klubben», fortelle hvor dårlig han var og understreke at han heller kunne lage videoene han er blitt kjent for. Det skriver i alle fall L’Equipe som forklaring på hvorfor Evra reagerte.

Det er vel heller ikke umulig at disse sitatene ble krydret med ulike andre gloser også.

Så skal Evra ha bommet med et skudd. Det traff en av Marseille-supporterne i hodet.

Da smalt det.

Og Evra trakk seg ikke unna. I stedet gikk Evra selv til angrep på en av supporterne med noe som liknet på et karatespark . Video-bildene viser at han blir dratt bort av en medspiller rett etter sparket, mens forbannede supportere forsøkte å klatre inn på banen – trolig for å ta igjen.

Fredag ble det altså kjent at det blir en høring i saken 10. november. Da blir nok utestengelsen økt til noe mellom fem kamper – og flere måneder – avhengig av hva UEFA kommer frem til.

– Kan ikke reagere sånn

Evra ble sendt rett i dusjen av dommeren etter bråket, i den grad han trengte en dusj. Hendelsen skjedde nemlig før avspark.

– Pat(rice) er så rutinert. Han burde selvsagt ikke reagert. Pat er også mer enn bare en rutinert spiller. Uansett hvor ille hetsen er så kan man ikke reagere. Han må lære å kontrollere dette, sa Marseille-trener Rudi Garcia, som selv ikke så hendelsen siden han fortsatt selv var i garderoben.

– Men jeg skal se nærmere på det som skjedde. Det kommer til å bli diskusjoner.

Det spesielle var også at Evra var innbytter, slik at Marseille likevel fikk starte med 11 mann. Til slutt tapte de kampen 1-0.

Eric Cantona ble i sin tid utestengt i ni måneder. 10. november blir det trolig klart hvor lenge Evra blir utestengt.

Her kan du lese vår spillerprofil om Evras karriere i United.

For ordens skyld – Her er Cantonas spark…

 

Powered by Labrador CMS