Må prestere for å spille

David Moyes gjør det klart at en ikke kan forvente å spille neste kamp med forestillinger som den mot City.

Publisert Sist oppdatert

Etter stortapet mot City gjorde Manchester United-manager David Moyes store utskiftninger på laget før ligacupoppgjøret mot Liverpool. Da Moyes ble spurt om han fortsatt jobber med å identifisere sitt sterkeste lag mente Moyes at det ikke nødvendigvis er slik det fungerer i en klubb som Manchester United.

– I Manchester United vet jeg ikke om en noen gang vil komme frem til det. Jeg har mange gode spillere. En er glad for å ha en gruppe av spillere å velge fra, sa Moyes ifølge The Guardian.

– Det er en stall. Du bruker ordet rotasjon, men jeg ønsker å se god form. Hvis du spiller så gjør det jobben mye enklere. Du må spille, og du må spille godt. Uansett hva Sir Alex hadde gjort før, så måtte en prestere. Han brukte spillere på riktig tidspunkt, og jeg vil prøve å gjøre det samme.

– Forestillingen vår mot City gjorde ikke at folk nødvendigvis kunne tro at de ville få spille neste kamp, forklarte Moyes, som gjorde åtte endringer på laget til kampen mot Liverpool. Nyinnkjøpet Marouane Fellaini var en av spillerne som fikk kritikk etter oppgjøret mot City, men Moyes føler skylden må fordeles bedre.

– Det ville være urettferdig å velge bare én [å skylde på]. Det var flere av våre spillere som slet, og ikke bare Marouane. Da jeg hentet ham så så han ikke så skarp ut som jeg ville ha ham. Han fant tempoet på treningene noe annerledes, og på grunn av det følte jeg at han lå litt bak. Ideelt sett ville jeg ikke å rushe ham inn på laget for raskt, men slik det ble så følte jeg det var nødvendig. Når du bare har spilt to kamper for klubben er det vanskelig å bedømme noen, forklarte Moyes.

Manchester United Training and Press Conference - Osaka
Ikke god mot City: Ashley Young.

En annen spiller som fikk mye kritikk var Ashley Young. Moyes innrømmer at Young ikke spilte godt mot City, men forsvarer engelskmannen også.

– Ashley spilte mot Crystal Palace og vant oss sannsynligvis kampen. Han skaffet oss et straffespark, og var gjennom med en sjanse til å score. Han spilte ikke spesielt godt mot City, men som sagt kunne en sannsynligvis sagt det om et halvt dusin spillere. Vi vil gi ham alle muligheter til å vise hva han kan.

Powered by Labrador CMS