Disse er med videre

Marcus Rashford, Chris Smalling og Wayne Rooney hodestups ut av EM mandag. Men hvilke United-spillere er fremdeles med?

Publisert

Det endte som det vanligvis gjør i mesterskap for England mandag kveld. For landslagssjef Roy Hodgson ble tapet så tungt at han selv annonserte sin avgang.

Og med det var ikke bare England på vei ut av EU, men også europamesterskapet. Med på lasset kommer altså Rashford, Rooney og Smalling.

Og bare timer før hadde Italia sendt David De Gea og hans Spania ut i åttedelsfinalen.

Bare to klubber hadde flere spiller representert i EM enn United. Juventus, Liverpool (begge 12) og Tottenham (11) hadde såvidt flere enn Uniteds ti mann.

Av dem er det fem igjen.

Martial og Schneiderlinmartial

De er ikke fast på laget, Anthony Martial og Morgan Schneiderlin – men med i troppen er de. Martial har fått et innhopp for Didier Deschamps lag, mens Schneiderlin har måttet se hele mesterskapet fra tribunen så langt. Etter at N’golo Kanté pådro seg en suspensjon i forrige kamp, er sjansen imidlertid hakket større for at midtbanespilleren får seg et innhopp.

De møter Island i kvartfinale søndag 21.o0. Med seier der kan de møte enten Italia eller Tyskland i semifinalen. Vinner de semifinalen, kan de møte Belgia, Wales, Portugal eller Polen i finalen.

Fellainifellaini (650 x 358)

Heller ikke Marouane Fellaini er fast på sitt lag i EM. Etter å ha startet kampen de tapte 0-2 mot Italia i første gruppespillsoppgjør, satt han på benken i de to resterende før han kom inn som innbytter da de slo Ungarn 4-0 i åttedelsfinalen.

Belgia møter Wales fredag. Vinner de den, møter de enten Portugal eller Polen i seimfinalen. Skal de ta seg helt til finalen, møter de enten Tyskland, Italia, Frankrike eller Island i finalen.

DarmianMatteo Darmian Italia

 

Uniteds Matteo Darmian startet kampen mot Fellaini og hans Belgia i første gruppespillsrunde, men har siden blitt plassert på benken.

Han spilte ikke da Sverige ble slått 1-0, men kom inn som innbytter da de tapte 0-1 for Irland. Det samme gjorde han da Spania ble slått 2-0 mandag.

Italia møter Tyskland i semifinalen, og vil med seier møte enten Frankrike eller Island i semifinalen. Vinner de semifinalen, kan de møte Belgia, Wales, Portugal eller Polen i finalen.

SchweinsteigerSchweinsteiger avgjør

Den siste på lista er Bastian Schweinsteiger. Midtbanespilleren er heller ikke fast på sitt lag, men har blitt benyttet som innbytter i tre av fire kamper. I første kamp, mot Ukraina, brukte han også bare et minutt på å tegne seg på scoringslista.

Tyskerne er ubeseieret så langt i EM, og Schweini kom inn fra benken også da Nord-Irland ble slått 1-0 og da Slovakia ble sendt hjem med 0-3 i kofferten.

For at de skal ta seg til finalen, må Darmians Italia bekjempes i finalen, før eventuelt Frankrike eller Island venter i semifinalen. I finalen kan de møte Belgia, Wales, Portugal eller Polen.

Powered by Labrador CMS