– Vi satser alt på å slå United

Southampton-manager Mark Hughes mener at det ikke er noen grunn for laget hans til å frykte lørdagens møte med Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-spissen leder et lag som ligger under streken og ikke har vunnet en eneste kamp på eget gress denne sesongen. Det er derfor ingen grunn til å anta at 55-åringen sitter spesielt trygt i managerstolen på St. Mary’s.

Men usikker fremtid eller ei, den gamle krigeren lar seg neppe affisere så mye av akkurat det. I øyeblikket er Hughes kun opptatt av å fortelle spillerne sine at det United-laget de skal møte på lørdag ikke på noen måte kan sammenlignes med det United som for ikke så veldig mange år siden fikk hårene til å reise seg hos en hver motstander.

Og det er han selvsagt nødt til. Det nytter ikke å stå med luen i hånden og håpe på almisser, heller ikke fra Manchester United.

– Men jeg tror likevel at lørdagens kamp gir oss enorme muligheter, sa Hughes da han avholdt sin pressekonferanse på torsdag.

– Vi skal ta initiativ

Selv om laget hans ligger utsatt til og er i desperat poengnød, avviste Hughes at spillerne hans har grunn til å være skeptiske foran møtet med sine langt mer berømte motstandere:

– Nei, det er slett ingen kamp vi bør frykte eller være nervøse for; vi må tvert imot glede oss, se frem til den og være positive.

– Vi kan ikke ta frykt med oss på banen bare fordi vi skal opp mot et lag med massevis av talent. Vi spiller hjemme og må ta initiativet, så det er klart at vi må være positive. Det vil løfte alle, inkludert fansen, som vil være desperate.

– Derfor frykter vi ikke denne utfordringen, men kommer til å gi alt vi har. Manchester United på hjemmebane vil alltid sette fyr i supporterne våre. Selv må vi bare sørge for å spille med mye energi og vise skikkelig kamplyst, slik vi gjorde det i midtuken [spilte 0-0 mot Leicester i Ligacupen, før de røk 6-5 på straffer; jour.anm.].

Powered by Labrador CMS