– Dommeren kunne løst det annerledes

Men samtidig er Rune Pedersen klar på at Gomes må ta mye på sin kappe.

Publisert Sist oppdatert

Engelske aviser er delte i meningene om hvorvidt det er dommer Mark Clattenburg eller keeper Heurelho Gomes som bør klandres for Nanis scoring.

Dommersjefen i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, mener på sin side at Gomes må ta store deler av skylden for den bisarre hendelsen som oppstod på Old Trafford lørdag kveld.

– Det ble aldri blåst, så per defenisjon er ballen i spill. Det tyder på uoppmerksomhet at keeperen legger ballen fra seg, sier Pedersen til united.no.

Likevel er Pedersen klar på at situasjonen kunne – og kanskje burde – blitt håndtert annerledes av dommer Clattenburg og hans menn.

– Regelmessig sett ble ingenting ulovlig gjort, men det kunne vært løst på en mer fornuftig måte. For det er klart at dommeren ville fått minst trøbbel ved å følge linjemannen (som vinket for hands i ettertid, journ. anm), mener dommersjefen.

– Men det ble aldri blåst av, ergo var det rett av dommeren å tilkjenne United scoring, legger han til.

Nanis nettkjenning har skutt fart i debatten rundt Fair Play. Pedersen mener Manchester Uniteds kantspiller ikke kan klandres overhodet.

– Det var jo ingen skade på noen spillere. I hvilken grad man skal ta dette inn mot en Fair Play-debatt blir derfor vanskelig, sier Pedersen.

Og konkluderer med følgende: – I utgangspunktet skal man jo spille til dommeren blåser, så sånn sett er det jo bare å spille videre.

– Jeg tror dette dreier seg om misforståelser, som igjen kommer av dårlig kommunikasjon mellom spillere og dommer ute på banen, avslutter Pedersen overfor united.no.

Powered by Labrador CMS