thorisdottir071021

– Jeg føler at jeg har tatt store steg som midtstopper

Publisert Sist oppdatert

Søndag kveld (19.00 skandinavisk tid) spiller Manchester United-kvinnene borte mot Aston Villa i nok en kamp som må vinnes om det skal bli Champions League-spill.

Det har vært slik i noen kamper nå, og United-stopper Maria Thorisdottir er fullt klar over at alle kampene nå er viktige, selv om hun prøver å ikke la jakten på Champions League-spill dominere tankene.

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, og å ta én kamp om gangen, for hvis en begynner å tenke langt frem i tid, så mister en litt fokus. Foreløpig ligger vi på tredjeplass, og vi må bare ta én kamp om gangen, og ta alle kampene som en cupfinale, sa Thorisdottir til united.no da vi snakket med henne i landslagsperioden.

– Og i den siste av disse tre gjenstående cupfinalene, borte mot Chelsea, så er det kanskje en tidligere Chelsea-spiller som scorer det avgjørende målet helt på slutten…?

– Ja, det er planen! Jeg har tenkt å avgjøre kampen i det siste spilleminuttet, smilte Thorisdottir spøkefullt.

Hun står for øvrig med ett mål hittil for Manchester United.

maria101121a
TRE VIKTIGE KAMPER GJENSTÅR FOR THORISDOTTIR & CO: Og den aller viktigste er i den aller siste serierunden, på bortebane mot Thorisdottirs gamleklubb Chelsea.

Maria Thorisdottir har vært på banen i 24 av 27 kamper hittil denne sesongen, de fleste fra start, i et United-forsvar hvor skadeproblemene har vært store.

For Thorisdottir har det kanskje vært utfordring at hun har måttet spille sammen med mange forskjellige midtstoppere, men hun velger å se positivt på stoppersituasjonen.

– Det er sånt som skjer, og jeg tenker at det er en positiv ting å knytte bånd til de forskjellige spillerne vi har. Jeg synes vi har klart oss greit, ut fra hvordan situasjonen har vært.

Thorisdottir rakk ikke å spille så mye i løpet av det halvåret hun hadde i klubben under Casey Stoneys ledelse, og da hun spilte var det ofte som høyreback, men hun merker uansett at det er en forskjell på hvordan det er å være forsvarsspiller under Stoney og den nåværende manageren, Marc Skinner.

– Ja, jeg gjør det! Nå spilte ikke jeg så lenge under Casey – og jeg spilte egentlig ikke midtstopper under henne heller – men jeg føler Marc har lært meg ekstremt mye, og jeg lærer nye ting hver dag. Han er veldig «på» oss forsvarsspillere, så jeg føler at jeg har tatt store steg som midtstopper.

– Du har lov til å feile, og Marc støtter deg i de valgene du tar, og det er veldig godt som midtstopper å ha den støtten, forklarer Thorisdottir.

LES OGSÅ: 

Manchester United Women Training Session
STOLER PÅ STOPPERNE SINE – OG HAR LÆRT THORISDOTTIR MYE: Marc Skinner.

I forrige kamp, hvor Thorisdottir igjen spilte i midtforsvaret sammen med midtbanespilleren Hayley Ladd, så satt seieren langt inne for United. Brighton forsvarte seg godt på Leigh Sports Village, og kampens eneste mål kom først i det 68. minutt.

– Det var en utrolig viktig seier, på en litt utfordrende dag. Brighton lå veldig lavt, og det er vanskelig å spille mot et slikt lag, så det var godt at vi kom fra det med tre poeng.

Thorisdottir fortalte oss ellers at både hun og hunden Theo trives veldig godt i Manchester, og om et veldig godt samhold i United-gruppa.

Søndagens kamp mot Aston Villa sendes ikke på TV i Skandinavia, men utenfor Skandinavia er oppgjøret tilgjengelig via gratistjeneste FA Player.

Powered by Labrador CMS