rashford22

Haaland og Kane? Nå er Rashford mye farligere

Marcus Rashford er den farligste spissen i engelsk toppfotball etter VM.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag skaffet Marcus Rashford først straffen som ga 1-0 mot Crystal Palace. Så ordnet han selv 2-0-scoringen, som ble avgjørende da United til slutt vant 2-1.

Det var samtidig Rashfords 11. mål i alle turneringer etter fotball-VM. Totalt står han med 16 målpoeng på 13 kamper etter VM.

De 16 målpoengene er kommet på cirka 936 minutter med fotball, noe som betyr målpoeng hvert 59. minutt etter at klubbfotballen startet opp igjen sent i desember.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League

Braut Haaland har faktisk bare åtte målpoeng etter VM, og Kane har seks. Etter VM har Erling Braut Haaland levert målpoeng hvert 101. minutt, mens  Kane står med målpoeng hvert 120. minutt.

Alt dette milevis bak Rashford, altså.

Så tar Haaland og Kane ofte straffer for sine lag, men hvis vi ser på det som er levert uten straffescoringer så kommer også Rashford soleklart best ut i hele Premier League etter VM.

Rashford har nemlig sju målpoeng i Premier League etter VM. Nærmest er Erling Braut Haaland med seks målpoeng, samt Bruno Fernandes og Harry Kane med fem. Nummer fire på lista over målpoeng uten straffer, Kai Havertz, har tre målpoeng etter VM.

Spørsmålet er om United-stjernen kan holde det gående.

StatsBombs oversikt viser at det Rashford har levert etter VM er mer enn tre målpoeng mer enn han burde hatt for de mulighetene han har kommet seg til. Det betyr at han nå er den spilleren i Premier League som mest knuser alle de såkalte xG-modellene for mål og målgivende.

Rashford har levert 3,3 målpoeng mer enn han burde, mens Bruno Fernandes er nummer to på samme liste, med 1,37 over forventet.

Ofte vil de aller beste kunne knuse de matematiske modellene, i alle fall i perioder og så får tiden vise om Rashford klarer å holde dette gående ut sesongen.

Powered by Labrador CMS