Gikk forbi Cantona: – Marcus har en fantastisk karriere foran seg

Marcus Rashford gikk forbi Eric Cantona på scoringslisten, men var selv mest opptatt av å se framover etter 9-0-seieren mot Southampton.

Publisert Sist oppdatert

23-åringen scoret «bare» ett mål i den historiske målfesten på Old Trafford, men passerte Cantona med sin 83. nettkjenning for Manchester United.

– Han var en stjernespiller for klubben, så jeg er fornøyd med å gå forbi ham. Jeg vil bare score mål og hjelpe laget framover, sa en ydmyk Rashford i et intervju sendt på TV 2 Sport Premium.

– Eric var en fantastisk spiller å spille med og Marcus har en fantastisk karriere foran seg, var Ole Gunnar Solskjærs kommentar til bragden.

Til å ha vunnet 9-0 var det ingen tegn til adrenalin hos Rashford. 23-åringen synes den utslagsgivende utvisningen av Alexandre Jankewitz etter to minutter var korrekt, men uttrykte sin sympati for 19-åringen. I sluttminuttene fikk også Jan Bednarek rødt kort.

– Det er alltid fint å score mange mål, og det er fint med tre poeng. Vi har tapt noen poeng i de siste kampene, og dette var en fin mulighet til å gjøre opp for det, sa Rashford.

– Etter hvilen ønsket vi bare å holde på positiviteten og gjøre ting så enkelt som mulig. Det er fort gjort å ta foten av pedalen, men vi ønsket å fortsette i andre omgang.

SCORET: Marcus Rashford scoret sitt første ligamål i 2021 mot Southampton.

Med ni scoringer tok Manchester United et stort jafs på målforskjellen til Manchester City. Med 46 mål er det ingen som har scoret flere enn United i Premier League denne sesongen.

– Vi kan ikke tenke på dem, sa Rashford om tittelutfordrerne.

– Vi er et lag i utvikling som ikke har vært tittelkandidat før. Nå nærmer vi oss, og vi lærer fortsatt som gruppe.

Onsdag spiller Manchester City mot Burnley, mens Liverpool tar imot Brighton.

Powered by Labrador CMS