Englands beste på talentutvikling

Ny test viser at bare Barcelona og Real Madrid produserer flere toppspillere.

Publisert Sist oppdatert

Testen, som er gjennomført av CIES Football Observatory, viser at United er best i England på talentutvikling. Kun Real Madrid og Barcelona har produsert flere spillere i de fem beste ligaene i Europa.

LES OGSÅ: En helt ny opplevelse

Selv om United kun har seks av disse i klubben, har de produsert hele 28 spillere som i dag spiller i andre klubber rundt omkring i Europas fem beste ligaer. 

Kriteriene for testen er at spillerne har vært trent av klubbene i minimum tre år mellom alderen 15-21 år, og har spilt førstelagsfotball før 1. oktober denne sesongen. Real Madrid leder altså an med 41 spillere, med Barcelona og United i hakk hæl.

Ajax topper annen liste

POGBAAA

Der når ikke United like høyt opp, men er likevel Englands beste lag på en 13. plass, på en liste som toppes overlegent av Ajax. United har «kun» 42 totalt, men at 34 av 42 spiller for klubber i de fem beste ligaene er ikke noe å kimse av.

Den nederlandske «talentfabrikken» derimot, har produsert 72 (!) spillere som i høst har fått spilletid i Europas 31 beste divisjoner.

LES OGSÅ: Ajax-talent klar for United

På begge listene er United klart foran alle andre engelske lag. Arsenal følger nærmest, med 22 spillere i de fem beste divisjonene, og 35 totalt. 

ANTALL SPILLERE I DE FEM BESTE LIGAENE I EUROPA: 

  • 1= Real Madrid – 41
  • 2= Barcelona – 37
  • 3 = Manchester United – 34 

Andre engelske klubber:

  • 8 = Arsenal – 22 
  • 23 = Tottenham – 17 
  • 37 = Southampton, Chelsea – 13 

PS: Manchester City er ikke i nærheten. De bråkete naboene ligger på en 45. og 46. plass på de to testene.

Powered by Labrador CMS