– Blir like god som Neymar og Ronaldo

Paul Scholes er voldsomt imponert over Marcus Rashford.

Publisert Sist oppdatert

I det tette, avgjørende kampprogrammet i april, har 19-årige Marcus Rashford stått frem og virkelig tatt ansvar for de røde djevlene.

19-åringen gjemmer seg ikke bort i de store eller viktige kampene, men løfter seg isteden et ekstra hakk. Det har ført til gjentatt skryt fra José Mourinho, og flere ganger også fra tidligere United-spillere.

Paul Scholes sier natt til lørdag at han tror Rashford kan bli like god som noen av de aller beste spillerne i verden, og trekker frem Cristiano Ronaldo og Neymar.

Messi holder han seg naturlig nok unna, ettersom argentineren er et unikum.

– Du ser på Ronaldos statistikk og spillere som Neymar. Rashford har den typen potensial. Det er mye å leve opp til, men han har det i seg – han kan bli en verdensstjerne, sier Scholes til BBC Radio 5.

– Nesten best allerede

PUNDIT: Scholes var tidligere en stor profil på banen, men stille i møte med journalister. Nå har han lagt opp, men uttaler seg ganske mye i media.

Uniteds legendariske midtbanespiller lar seg spesielt imponere av at Rashford allerede i en alder av 19 år
har vist seg å være så viktig for klubben sin.

Farten hans er utrolig. Han kommer til å bli en fantastisk spiss, ingen tvil om det. Han er nesten klubbens viktigste spiller allerede nå, sier Scholes.

Ungguttens spilletid på topp har imidlertid vært noe begrenset denne sesongen, på grunn av Zlatan Ibrahimovic, som har bøttet inn 28 mål i alle turneringer denne sesongen.

Rashford har kun ti nettkjenninger, men kan bygge videre på det nå, ettersom det ventes at han blir førstevalget på topp når supersvensken mest sannsynlig er ute resten av sesongen.

Fortsatt mye å jobbe med

Selv om den Manchester-fødte unggutten vil dra fordel av å være nettopp førstevalg, tror Scholes spissen fortsatt har litt å jobbe med før han kan lede angrepet i en toppklubb.

– Han må nok jobbe litt med roen sin foran mål. Med alle de sjansene han kommer seg til, trenger han å begynne å sette mesteparten av disse i mål. Det tror jeg han får til etterhvert, sier Scholes.

Han forteller at han har sett Rashford gjøre dette på u-lag opp igjennom årene. Selv om det meldes at han har vært offensiv midtbanespiller på U19 og reservelag, sier Scholes at han alltid har vært spiss.

TRENGER FINPUSS: Rashford avgjorde kampen mot Anderlecht, men det var først etter å ha brent flere gigantsjanser.

– Han har alltid vært midtspiss. Da jeg så ham spille for de yngre lagene til United, pleide han å score 30-40 mål i sesongen. Jeg vet gutten kan avslutte og score mål, sier rødtoppen.

– Jeg er bare litt bekymret for at han blir dyttet ut på kant siden han er så rask. Det trenger ikke være negativt det heller, avslutter han.

Powered by Labrador CMS