– Lederne må stå frem

Tidligere United-kaptein Wayne Rooney navngir fire spillere han mener bør ta mer ansvar.

Publisert Sist oppdatert

33-åringen, som forlot Old Trafford etter en fantastisk, 13 år lang United-karriere, er naturligvis like bekymret for sin gamle klubb som alle oss andre.

Han er av den oppfatning at det finnes nok med kvalitet i José Mourinhos spillerstall til at laget bør kunne klare å snu motgang til medgang og igjen kjempe om de edleste medaljene. Det krever imidlertid at enkelte av spillerne hever spillet sitt og presterer jevnlig, ikke bare nå og da.

– Spillerne må selv ta hovedansvaret

Overfor MUTV gir den tidligere kapteinen uttrykk for at det er spillerne selv, i større grad enn José Mourinho, som må ta ansvar for skuffende spill og middelmådige resultater: 

– José kan drive med det jeg vet han gjør, jobbe med laget og sette det opp, men mye av ansvaret må legges på spillernes skuldre.

– Det er de som skal gjøre jobben utpå der og derfor må de ta ansvar – og vokse på det.

– I kampsituasjon er det mange tøffe øyeblikk, og det er nettopp da de store personlighetene må tre frem. De må lede gjennom eksempelets makt og nærmest dra resten av laget med seg.

ROMELU LUKAKU og PAUL POGBA – to mann som, ifølge Wayne Rooney, må påta seg mer ansvar.

Peker på fire mann

Det er først og fremst fire spillere Rooney tenker på i denne forbindelse:

– Vi kan ta spillere som Martial, Pogba, Rashford og Lukaku. Når det ikke går så bra, trenger de å være spillerne som skaffer laget den scoringen som sørger for seier og roer alle ned.

Slik lyder altså rådet fra mannen som selv visste hvor motstandernes nettmasker befant seg. Det gjorde han i den grad at han, før han forlot United og returnerte til barndomsklubben Everton, satte flere baller [i alt 253 av dem] forbi motstanderlagenes målvakter. Det er flere enn noen andre har gjort gjennom  klubbens 140 år lange, stolte historie.

Powered by Labrador CMS