– Ville kanskje vært bekymret om ikke Ole kom inn

Det ryktes at Marcus Rashford er klar til å forlenge med United. Paul McGuinness, som utviklet spissen, legger mye av æren på Ole Gunnar Solskjær.

Publisert Sist oppdatert

Han slo til under Louis van Gaal.

Men etterpå har Marcus Rashford stort sett vært en nøkkelspiller under José Mourinho og så Ole Gunnar Solskjær, men enda mer under Solskjær enn under portugiseren.

Det har blitt åtte mål på 16 kamper siden Cardiff-kampen 22. desember, men i ryktebørsene har 21-åringen stadig blitt koblet til Barcelona de siste månedene.

Så, fredag kveld, meldte Sky Sports at de satt på informasjon at med Ole Gunnar Solskjær på plass som Uniteds permanente manager så var Rashford klar for å skrive under på en ny kontakt med United.

Den nåværende går til 2020, med en opsjon til 2021.

– Nå ser vi tegn på verdensklasse

Paul McGuinness, mannen som utviklet Rashford da han var treneren hans i United-systemet, legger mye av æren for at Rashford nå ser ut til å bli på nettopp Solskjær.

– Marcus har gjort det veldig bra de siste to-tre årene. Han har vist talentet sitt og spilt i VM for England, men siden Ole kom inn så mener jeg at vi har sett et nytt nivå. Nå viser han tegn på verdensklasse. Så får vi se om han etter hvert faktisk også blir verdensklasse, sier McGuinness til united.no.

MANGE MÅL: Her etter 1-0-målet mot Leicester.

Han var sammen med Ron Atkinson, Ben Thornley, Norman Whiteside, Lee Martin, Andy Mitten og flere andre med på et stort treff arrangert av Supporterklubben i Manchester sentrum fredag kveld.

– Men dette nye nivået ser vi fordi Ole har kommet til klubben med «The United Way». Det er jo det Marcus har vokst opp med, og jeg tror det har bidratt til å utløse mer av potensialet og talentet hans. Det har gjort ham friere.

– Jeg tror nå at han føler seg helt trygg på at manageren har tillit til ham, og dermed kan han konsentrere seg om sitt eget spill. Han kan spille med samme utgangspunkt som han hadde da han utviklet seg i klubbens akademi.

– Derfor er jeg ikke overrasket over at klubben vil gi ham en ny og bedre kontrakt, sier McGuinness.

Har du vært bekymret for Barcelona-koblingen?

– Jeg ville kanskje vært litt bekymret om ikke Ole hadde kommet inn, men Ole – mer enn noen annen som har kommet til klubben fra utsiden – skjønner hva United handler om og hvor viktig det er å utvikle egne spillere.

GIR SOLSKJÆR MYE AV ÆREN: Paul McGuinness mener at Ole Gunnar Solskjær er avgjørende for at Marcus Rashford nå ser for seg en lang karriere i United igjen.

– Med ham på plass så har klubben igjen fått den familiefølelsen som Marcus vokste opp med og var vant til. Det er forståelig at den forsvant etter tre managere på så kort tid, men Marcus og de andre vil nok ha savnet det.

– Nå blir han forhåpentligvis i United som egenutviklet spiller ut resten av karrieren, som Class of 92 gjorde det.

Du nevnte verdensklasse. Mener du det?

– Da Wayne Rooney kom hit så var han selvsagt fantastisk allerede, men se på utviklingen til Cristiano Ronaldo på veien til å bli verdens beste. Ser man på hva Marcus har fått til og hva Cristiano hadde gjort på samme alder så er han ikke så langt bak.

– United dominerte imidlertid både i England og i Champions League den gangen, så det kan absolutt være at vi får mer fra ham fremover, sier McGuinness.

– Han elsker også fotball. Han elsker United og han er en intelligent fyr. Vi gjorde akkurat et intervju med ham for fotballforbundet, og måten han reflekterte over egen karriere viste stor modenhet. De beste spillerne, som Ole var, er veldig gode til å vurdere sin egen utvikling og karriere. Dermed blir de også flinke til å se hvilke steg som må til for videre utvikling. På den måten er Marcus som Ole var det.

Et forbilde for de andre

53 år gamle McGuinness jobber nå med spillerutvikling for det engelske fotballforbundet, og han roser også Rashford for også å være bevisst på mer enn bare seg selv.

I flere intervjuer den siste tiden har United-spilleren trukket frem hvor viktig det var for ham å se at andre akademispillere fikk sjansen på førstelaget – og nå ønsker han selv å være en som de yngre kan se frem til.

– Det kan bety en del for Mason Greenwood og de andre. De ser at det er mulig. Mason var vel 14-15 år gammel da Marcus var på U18-laget, og så har han sett hvilken vei karrieren hans har tatt videre.

– Det var også derfor, da jeg var United-trener, at vi blandet årskullene jevnlig. Vi ønsket å skape den samhørigheten mellom ulike alderskull, sier McGuinness.

Er du enda mer nysgjerrig på Rashfords vei til toppen?

Paul McGuinness har skrevet en lang artikkel for united.no om hvordan spissen jobbet for å bli den han nå er. Les den her.

Powered by Labrador CMS