– Stor fordel for manageren å kunne bytte formasjon

I flere måneder var skaderammede Marcos Rojo helt ute i kulden. Nå har argentineren kjempet seg tilbake og fått en nøkkelrolle i United-laget.

Publisert Sist oppdatert

Marcos Rojo var blant spillerne som tilsynelatende gikk en høyst usikker fremtid i møte i sommer.

United.no satt på konkret informasjon om at United ønsket å selge to av spillerne som Van Gaal hentet til klubben, men det ble med én.

Takker fansen for støtten

Matteo Darmian dro til Parma, mens Marcos Rojo, som mange trodde ville være ferdig i klubben i sommer, ble værende.

Etter et langvarig skademareritt er argentineren nå tilbake for fullt og når Solskjær har vekslet mellom en bakre 3-er og en ren 4-er, har Rojo sin erfaring kommet godt med.

INN I VARMEN: Marcos Rojo har kjempet seg tilbake i førstelagsdiskusjonen. Nå håper argentineren at den vonde perioden med store skadeproblemer er et tilbakelagt kapittel.

– Jeg er veldig glad for å spille og kunne bidra igjen og jeg gleder meg til fortsettelsen. Rent fysisk føler jeg meg veldig bra. Fansen har alltid gitt sin støtte og jeg føler varmen fra dem og det virker som om de synes det er bra at jeg er tilbake og det gjør meg lykkelig, sier Rojo til manutd.com.

Mot Liverpool var Rojo i utgangspunktet tiltenkt en rolle på benken fra start, men da Axel Tuanzebe ble skadet under oppvarming, ble argentineren kastet inn på kort varsel. 

– Det er ikke ideelt å finne ut at du må spille i siste liten, men du forbereder deg så godt du kan og du er ekstra skjerpet når du vet at det er en storkamp som venter, sier han.

Foretrekker tre bak

Rojo har spilt både venstreback og midtstopper i United. Evnen til å tilpasse seg ulike formasjoner er ikke bare en styrke for Rojo, men også for hele spillergruppen.

Rojo sier det gir manager Ole Gunnar Solskjær flere strenger å spille på.

LINKET BORT I SOMMER: Men kun Matteo Darmian forlot United av de to. Marcos Rojo ble værende og har fått sine muligheter under Solskjær.

– Jeg har spilt i begge formasjonene mange ganger, sier Rojo og røper samtidig at han foretrekker en midtstoppertrio med angrepsvillige sidebacker.

– Du er alltid litt bedre organisert og det gir backene mer frihet til å gå lenger frem på banen, påpeker han.   

Det er ventet at Marcos Rojo vil få fornyet tillit av manager Ole Gunnar Solskjær mot Chelsea onsdag kveld.

Her kan du se hvilke elleve vi tror vil starte i slaget på Stamford Bridge. 

 

Powered by Labrador CMS