rojo
Marcos Rojo

– Solskjær ønsket å beholde meg

Den argentinske midtstopperen avviser at han ble presset ut av Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Vinteren 2021 ble det kjent at Marcos Rojos United-karriere var over etter seks og et halvt år. Da nyheten om Rojos retur til Argentina ble kjent, rapporterte flere medier, deriblant ESPN, at Rojo fikk vite om avskjeden via sosiale medier.

Nå røper imidlertid Rojo at det var han som ønsket å dra fra United og at Ole Gunnar Solskjær ønsket å ha den skadeforfulgte forsvarsspilleren med videre.

– Ba om forståelse

– Solskjær ønsket at jeg skulle bli og sa jeg hadde en viktig rolle i garderoben. Jeg kom godt overens med de unge spillerne, og Solskjær hadde sansen for meg. Men jeg trengte mer spilletid og ønsket å dra hjem til Argentina også av familiære grunner. Det var vanskelig for Solskjær å skjønne avgjørelsen min, men jeg ba ham se situasjonen fra mitt ståsted, sier Rojo til magasinet FourFourTwo.

TRIUMF PÅ WEMBLEY: Marcos Rojo jubler sammen med matchvinner Zlatan Ibrahimovic etter seieren mot Southampton i ligacupfinalen i 2017. Pussig nok fikk begge to en alvorlig kneskade i den samme kampen mot Anderlect i Europa League, og måtte følge finalen mot Ajax fra tribunen på Friends Arena i Solna.

Rojo ble hentet til Manchester United fra portugisiske Club Sporting i 2014, men det var ikke storspill i den portugisiske ligaen som fikk Louis van Gaal til å reagere.

– Jeg spilte mot hans Nederland i semifinalen i VM i 2014 og hadde en veldig bra kamp. Kort tid etter den kampen kom den første kontakten fra en mellommann som tok kontakt med min agent, røper Rojo.

Fikk bot på 300.000 pund

På Old Trafford spilte Rojo for tre ulike managere, og forklarer at han hadde en god tone både med Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær.

Likevel ble forholdet mellom Rojo og Val Gaal satt på en betydelig prøve sommeren 2015.

Rojos Argentina tok seg helt til finalen i Copa America mot Chile og da turneringen var slutt ønsket United at han skulle slutte seg til troppen og fly direkte til USA der United var opptatt med sesongoppkjøringen.

LANDSMENN: Marcos Rojo og Sergio Romero var begge argentinske landslagsspillere da de kom til United. Karrierene deres på Old Trafford ble preget av mye benkesliting.

Rojo trengte visum for å komme inn i USA, men prosessen tok så lang tid at Rojo aldri fikk reist. Rojo røper ikke hvem som var skyld i forsinkelsen, men han legger ikke skjul på at Louis van Gaal ble mektig irritert.

Sommeren 2015 ble det rapportert at nederlenderen ga Rojo en bot på 140.000 pund, men hovedpersonen selv kan avsløre at boten var lagt høyere.

– Det var en fryktelig bot. 300 000 pund! Louis van Gaal var rasende. Nå kan jeg le av det, men der og da var det ikke noe kjekt, forklarer den tidligere United-stopperen.

Siden hjemkomsten til Argentina har Rojo spilt regelmessig for Boca Juniors, og scoret blant annet i finaleseieren av Copa de la Liga Profesional mot Tigre. 

Likevel glemmer han aldri oppholdet i Manchester United.

– Jeg minnes tiden min i United med en enorm glede. Mine to yngste døtre ble født i byen og jeg savner både Manchester og Old Trafford. Tiden der er noe av det beste som har hendt meg i karrieren min, sier han. 

Powered by Labrador CMS