Derfor slipper Rojo karantene

Og hva skjer med Anthony Martial?

Publisert Sist oppdatert

Kan Marcos Rojo ha satt en Premier League-rekord?

Det kan i alle fall ikke være mange spillere som matcher argentinerens fem gule kort på 251 minutter.

Rojo har nemlig pådratt seg gult i hver eneste av sine fem opptredener i Premier League denne sesongen.

Mot Burnley endte Rojo i dommerens bok allerede etter to minutter, da han i en av kampens første dueller rev ned Jeff Hendrick i bakken utenfor 16-meteren.

Det fikk United.no til å melde at Rojo dermed mister nyttårskampen mot Southampton. Det medfører ikke riktighet.

Til tross for at flere britiske medier opererer med 31. desember som «cut-off», noe som i praksis betyr at spillere får automatisk karantene for fem gule kort fram til nyttårsaften, heter det i håndboken til det engelske fotballforbundet for 2017/18-sesongen at karantene for fem gule kort kun er gjeldende for de 19 første Premier League-kampene.

Dermed unngår Rojo karantene, all den vi var forbi denne grensen da 27-åringen pådro seg sitt femte gule mot Burnley.

Det argentineren derimot kan begynne å bekymre seg for er den neste grensen på ti gule kort. Med ytterligere fem kort innen kamp nummer 32 i Premier League blir det karantene.

Burnley-laget fikk for øvrig sju gule kort av Martin Atkinson, noe som betyr at klubben automatisk pålegges en økonomisk straff.

Dette betyr at heller ikke Ashley Young og Ander Herrera som begge står med fire gule, er i faresonen før kampen mot Southampton 30. desember.

En spiller som ikke var å se mot Burnley var Anthony Martial. Franskmannen skal ha pådratt seg en kneskade i kampen mot Leicester og var derfor ikke involvert. Skaden skal etter rapportene ikke være alvorlig, men om han er med mot Southampton er foreløpig usikkert.

Det samme gjelder Chris Smalling og Matteo Darmian.

Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Eric Bailly og Michael Carrick regnes alle som uaktuelle til etter nyttår.

Powered by Labrador CMS