Zlatan og Rojo ferdige for sesongen

BEKREFTET: Begge har pådratt seg alvorlige båndskader i kneleddet, skriver klubben i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Seieren mot Anderlecht torsdag ble kostbar.

Midtveis i førsteomgang måtte Marcos Rojo ut på båre med det som så ut som en vridning i kneet.

Like etter måtte Zlatan ut med det som så ut som en lignende skade.

Manchester United bekrefter at de to har fått alvorlige skader på bånd i kneet. De spesifiserer ikke om det er fremre eller bakre korsbånd som har fått alvorlige skader, eller om det er snakk om sidebåndene i kneet.

Fasit er uansett at de er ute resten av sesongen.

– Detaljerte undersøkelser av skadene Marcos Rojo og Zlatan Ibrahimovic pådro seg i torsdagens Europa League-kamp har bekreftet alvorlige korsbåndsskader hos begge spillere, som skal vurderes av spesialister i løpet av de kommende dagene, skriver klubben i en pressemelding.

– Hvor lang tid det tar før de er tilbake i spill blir kun mulig å si når defintive behandlingsplaner har blitt utviklet etter at vi har snakket med spesialister, skriver klubben videre.

«Alvorlige korsbåndsskader» blir man imidlertid ikke spilleklar fra frem til mai, når sesongen er ferdig. Som kjent har for eksempel James Wilson vært ute med skade på fremre korsbånd, altså den mindre alvorlige og mer vanlige sorten, siden oktober i fjor.

Tilbake i 2018?

ESPNS Mark Ogden kjenner United bedre enn de fleste, og skrev fredag at Zlatan kan være ute svært svært lenge.

– Zlatan har alvorlige ligamentskader i kneet. Han er ventet tilbake i januar 2018, TIDLIGST. Nå er det operasjon og en lang, lang rehabilitering som venter.

Bilder av situasjonen viser at Zlatans kne bøyer seg feil vei i det han lander etter en duell under Anderlecht-kampen, noe som sjelden er fordelaktig.

Videre skriver Ogden at kilder på Old Trafford ikke har bekreftet, eller avkreftet, om United fortsatt er bundet til å forlenge kontrakten til Zlatan.

Gjelder også Marcos Rojo?

Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver sent fredag kveld at også Marcos Rojo også har røket korsbåndet. Det skal ikke være like ille som i Zlatans tilfelle, men fortsatt så alvorlig at det ikke er forventet at Rojo er tilbake før i september.

Ute resten av sesongen: Marcos Rojo.
Ute resten av sesongen: Marcos Rojo.

Også Rojo må igjennom operasjon, og en lang periode med opptrening.

Manchester United har spilt klart mest fotball av alle lag i Premier League denne sesongen, og Mourinhos trenerteam mener dette er grunnen til at ikke én, men to spillere får såpass alvorlige skader i samme kamp.

Her er situasjonen som ser ut til å sette Rojo på sidelinjen de neste månedene:

 

– Ser ille ut

Mourinho uttalte etter kampen at han ikke kan bekrefte hvor alvorlige skadene er, men at de innledende meldingene tyder på at de kan være ute en liten stund.

– Jeg tror ikke det er lette skader, men jeg vil helst vente på at testene gjennomføres. Jeg kan ikke uttale meg fordi jeg er manager og ikke doktor. Men de innledende nyhetene er negative, tror jeg, sier han.

– Jeg prøver å være positiv, men jeg kan ikke være det. Det er tid for Jones og Smalling til å være modige og tøffe og gi alt for laget. Blind er et alternativ på stopperplass nå. Vi må imidlertid vente et par dager for å vite hvor omfattende skadene er, sier han.

– Istedenfor midten av mai, så kan kanskje Smalling og Jones være klare til begynnelsen av mai, sier han.

Klubben ventes å komme med estimater på hvor lenge de to spillerne er ute i løpet av de kommende dagene.

Powered by Labrador CMS