Marcos Rojo sendte Argentina videre i VM

Marcos Rojo har akkurat sendt Argentina videre i VM – og vi fikk også se «Guds hånd» igjen.

Publisert Sist oppdatert

Nigeria – Argentina 1-2

Gruppe D, Krestovskij Stadion, St. Petersburg

Mål: 0-1 (Lionel Messi 15′), 1-1 (Victor Moses 48′), 1-2 (Marcos Rojo 86′) 

🇦🇷 Marcos Rojo

Minutter: Spilte hele kampen.

Verdt å vite: Sampaoli (eller var det Messi?) tok ut det eldste laget i dette VM-sluttspillet så langt: Snittalderen var 30 år og 189 dager.

Vurdering: Marcos Rojo er Marcos Rojo, det seg være for Argentina eller Manchester United.

Stopperen har en besynderlig evne til å gå fra «total kontroll» til «totalt kaos» på null og niks, noe United-fansen helt sikkert kjenner igjen.

Rojo startet oppgjøret bra, og var involvert i to situasjoner i løpet av de første fem minuttene. Begge løste stopperen med den største ro, og ting så lovende ut for Rojos kamp. 

Ettersom Argentina måtte ha mål, ble det naturlig at de også hadde mest ball. Rojo lå nærmest som en sweeper bak Otamendi – som også i all hovedsak valgte å sende pasningene fremover i banen.

 

Høyt og lavt

Like før hvilen skulle vi dog få vår første skikkelige Rojo-involvering.

Rojo gikk i duell med Leicester-spissen Iheanacho på egen fem-meter, men heller enn å bruke hodet, valgte Rojo en ganske spenstig variant med foten. Høyt, høyt i været. Iheanacho ble liggende på bakken med tilsynelatende store smerter etter situasjonen, som seg hør og bør, men reprisen viste at Rojo faktisk traff ballen først.

Guds hånd

Det var heller ikke siste gang i kampen Rojo skulle være i sentrum av kampens hete. 

Bare tre minutter etter hvilen fikk Nigeria tildelt et noe tvilsomt straffespark, som Victor Moses med den største sikkerhet satt i mål. På denne stillingen måtte Argentina igjen ha mål, og frustrasjonen spredde seg hos Sampeolis mannskap.

Etter 74 minutter kom kampens rareste situasjon, og det var Marcos Rojo som var i i fokus: 

Upresset gikk Rojo opp i egen boks for å klarere ballen med hodet, men ender med å handse ballen. En hel verden ventet på straffespark, men dommer Cüneyt Cakir (kjent for United-supportere som dommeren som viste ut Nani i Champions League tilbake i 2013) så bildene på VAR, men vurderte det som ikke straffe.

Argentinas frelser

Og igjen, som det er med Marcos Rojo, så vet du aldri helt hva du får.

Da innlegget ble svingt inn fra Argentinas høyreside, med spillere som Agüero og Messi i boksen, er du tilgitt om du ikke forventet at nettopp Marcos Rojo var den som dukket opp med HØYRESLEGGA og banket ballen i mål.

Men det var akkurat det han gjorde, Uniteds nr. 5. 

Avslutningen er det bare for alle spirende spisser der ute å studere, og Uzoho i Nigeria-målet var sjanseløs på det skuddet. Rett og slett en vanvittig avslutning fra Rojo!

Målet ble også helt avgjørende for Argentinas videre VM-deltagelse, og vi kan ikke annet enn å gratulere Marcos Rojo for at han er akkurat den spilleren han er – på godt og vondt!

Fra sosiale medier:

https://twitter.com/TheCristianoGuy/status/1011702957631565831

Powered by Labrador CMS