Marcos Rojo – høyt og lavt mot Island

VM-BØRSEN: Vi fulgte United-stopperen mot Island.

Publisert Sist oppdatert

Argentina – Island 1-1

Gruppe D, Otkrytije Arena

Mål: Sergio Agüero (18′), Alfreo Finnbogason (23′)

🇦🇷 Marcos Rojo

Minutter: Spilte samtlige minutter av oppgjøret.

Helhetsinntrykk: En noe kaotisk kamp fra Rojo, som aldri så helt trygg ut mot Island.

Vurdering: Fikk en grei start på oppgjøret, ettersom Argentina brukte de første fem minuttene på å trille ball seg imellom.

Det første varselskuddet kom dog etter elleve minutter, da Rojo var uoppmerksom på Finnbogasons bevegelse i bakrom –  og når islendingen ikke skapte noe ut av den muligheten – spilte Rojo like så greit en pasning på tvers tilbake i eget felt. Heldigvis var Caballero bokstavlig talt på ball i den situasjonen. 

Det så en liten periode ganske så kaotisk ut i Argentinas bakre rekke, men Manchester-duoen Otamendi og Rojo fikk snart orden på sakene. City-stopperen var forøvrig lederen bak der, og kommanderte Rojo og resten av backrekka på imponerende vis.

Da Rojo førte ballen oppover i banen like før omgangen var 20 minutter gammel, var det ingen United-supportere som ble overrasket over at stopperen valgte å klemme til fra gode 30 meter. Mer overraskende var det kanskje at skuddet gikk langs bakken, og endte i føttene til Sergio Agüero som kunne sende Argentina i føringen med en herlig avslutning. Det var neppe meningen fra Rojo, men en målgivende er en målgivende!

Vi kan også legge til at i løpet av de første 45 minuttene hadde Rojo 100 prosent pasningssikkerhet (43/43), fire klareringer, en viktig blokkering og selvfølgelig en målgivende. Godkjent der, altså. 

Det er rett og slett ikke så fryktelig mye å skrive om de resterende 45 minuttene, all den tid Argentina var laget som styrte det aller meste på banen. Dermed ble det ikke de store prøvelsene for Rojo, som heller fikk stilt inn pasningsfoten med de karakteristiske pasningene på langs i banen.

Ellers merker vi oss at Island fortsetter å imponere, til og med i en kamp hvor de var presset nærmest inn i eget mål i en hel omgang. Lionel Messi klarte heller aldri å sette preg på oppgjøret, og toppet det hele med å bommet på et straffespark. Noe sier oss at en viss portugiser som også oppholder seg i Russland om dagen smilte godt av akkurat dette. 

Videoer:

Vi takker TV2 for bildene.

Powered by Labrador CMS