Slik var Rojos comeback

United-reservene snudde og vant.

Publisert Sist oppdatert

Etter lang tids skadefravær er Marcos Rojo nå endelig på vei tilbake, og onsdag kveld startet han U23-kamp mot baskiske Athletic Club.

Vi regner ikke med at alle fikk med seg oppgjøret, så her er svaret på de viktigste spørsmålene om Rojos comeback:

Hvor lenge spilte han?
Rojo spilte den første omgangen.

Hvor spilte han?
Argentineren dannet stopperduo med Luca Ercolani.

Hvordan gikk det? Var han rusten?
Kanskje litt, men han gjorde ingen åpenbare feil heller, og traff stort sett på taklingene. Fikk ingen gode muligheter til noen saftige taklinger, men en Athletic-spiller lå nede i rundt ti sekunder etter den ene duellen med Rojo. Tok ingen store sjanser med ball: enten gikk den til en lagkamerat nært, eller så var det om å gjøre å få den langt bort. Fikk testet ut offsidefella også, og Rojo satte da en Athletic-spiller flere meter i offside.

Gjorde han noe offensivt?
Han virket ivrig på å stå høyt, og kanskje stod han også litt vel høyt da Athletic kontret inn sitt ledermål. Det er uansett neppe noen som vil si det var hans feil. Var ellers fremme og headet et frispark like over, men var avblåst for offside etter å ha blitt litt overivrig.

Hvorfor ble han byttet ut?
Sannsynligvis fordi 45 minutter var nok. Det er liten vits i å ta sjanser.

Er han klar til helga?
I så fall er det nok til reservelagskamp igjen. Det er liten grunn til å tro at han spiller  raskt igjen for førstelaget. Dette var uansett en god start på veien tilbake.

PÅ VEI TILBAKE: Marcos Rojo, her fra da han var med førstelaget til Lisboa i oktober.
PÅ VEI TILBAKE: Marcos Rojo, her fra da han var med førstelaget til Lisboa i oktober.

Snudde og vant

Rojo var uansett ikke eneste spiller i aksjon, og heldigvis ble det til slutt en hyggelig kveld for resten også.

Athletic ledet til pause, etter at Athletic kontret inn 1-0 på Leigh Sports Village i en situasjon Demetri Mitchell neppe er spesielt fornøyd med sin innsats på. Gorka Guruzeta var målscorer.

James Wilson kjempet hardt alene på topp, og få minutter etter pause fikk han uttelling da han headet inn 1-1 etter et innlegg fra Zachary Dearnley. Wilsons hode var nyttig både offensivt og defensivt i denne kampen, og det ville vært ufortjent om han ikke fikk en scoring.

HODESTERK: James Wilson.
HODESTERK: James Wilson.

En annen som jobbet hardt, var Ethan Hamilton, og i det 82. minutt ble han matchvinner da han dunket inn 2-1 etter at Tosin Kehinde beholdt roen i en noe kaotisk situasjon.

Callum Gribbin, som i likhet med Rojo gjorde comeback etter et skadefravær, var også involvert i 2-1-målet, det samme var Scott McTominay som var nede for å få litt spilletid hos reservene.

Kampen ble spilt på Leigh Sports Village, og var den andre kampen i årets Premier League International Cup. United slo Swansea i første kamp, og ligger nå svært godt an til avansement i turneringen. Uavgjort i siste kamp mot Celtic vil garantere det.

Vi fulgte kampen live. Gjenopplev kampen (det er akkurat som å være til stede på Leigh Sports Village, vi lover!) nederst i denne saken.

MATCHVINNER: Ethan Hamilton, her fra en UEFA Youth League-kamp mot Benfica.
MATCHVINNER: Ethan Hamilton, her fra en UEFA Youth League-kamp mot Benfica.

Manchester United 2-1 Athletic Club

Premier League International Cup
Leigh Sports Village, 15. nov. 2017

9. min.: 0-1 Gorka Guruzeta
48. min.: 1-1 James Wilson
82. min.: 2-1 Ethan Hamilton

Manchester United: Kieran O’Hara; Joe Riley, Luca Ercolani, Marcos Rojo (Tyrell Warren, 45.), Demetri Mitchell; Thomas Sang, Ethan Hamilton, Scott McTominay; Zachary Dearnley (Callum Gribbin, 80.), James Wilson (Joshua Bohui, 74.), Tosin Kehinde.
Ubenyttede innbyttere: Theo Richardson, DJ Buffonge, Charlie Scott, Callum Whelan.

Powered by Labrador CMS