– Det vil bety alt

Oppdatert 11.10: Robin van Persie forteller også hvordan Marco van Basten hjalp ham.

Publisert Sist oppdatert

Han kom til United, og vant Premier League på første forsøk.

Nå legger ikke Robin van Persie skjul på at Champions League-trofeet er det neste han ønsker å krysse av på lista si.

Ønskeliste

– Det ville bety alt, sier Van Persie til magasinet Champions Matchday som er gjengitt hos Crunchsports.com.

– Det er et trofé ikke mange vinner. Er du heldig vinner du det kanskje én gang. Så har man også noen spillere som har vunnet det flere ganger, men det er et veldig spesielt trofé som alle higer etter hver eneste sesong.

– Det virker også som om det bare blir vanskeligere og vanskeligere å vinne det, og det er alltid vanskelig å vinne noe som alle andre også ønsker å få kloa i.

SKADET: Moyes vet enda ikke når van Persie returnerer.
SKADET: Moyes vet enda ikke når van Persie returnerer.

Van Persie ble sittende på benken gjennom hele kampen da Arsenal tapte Champions League-finalen mot Barcelona i 2006. I fjor røk United og Van Persie ut i 8. delsfinalen etter at dommeren så rødt i omkampen mot Real Madrid på Old Trafford.

Denne sesongen har United imidlertid nye muligheter, og greske Olympiakos venter i 8. delsfinalen i slutten av februar.

Van Basten hjalp

I intervjuet med magasinet forteller Van Persie også om hvordan legenden Marco van Basten bidro til å endre tankgangen hans til det bedre.

marcovb
GA RÅD: Marco van Basten hjalp RvP med å bli bedre.

– Jeg husker en kamp mot Manchester City. Jeg traff tverrliggeren, stolpen to ganger og hadde en annen kjempesjanse, men vi tapte kampen. Så dro jeg for å spille landskamp. Van Baste spurte meg da: «Hvordan spilte du?». Jeg svarte «Faktisk ganske bra». Da spurte han igjen: «Hvordan spilte du?» Jeg svarte igjen: «Det gikk ikke så verst. Jeg var litt uheldig, men jeg spilte bra. Jeg traff stolpen og tverrliggeren.»

– Da svarte han: «Nei, nei, Robin, det er ikke bra nok. Du må sørge for at du scorer på de sjansene – at de ikke går i stolpene eller tverrliggeren, og du burde ikke være fornøyd om du treffer tverrliggeren eller stolpene, fordi da blir det ikke mål. Så nei, det var ikke en bra kamp. Jeg så den, og du må tenkte på nytt om hvordan du vurderer slike situasjoner».

– Så Van Basten endret mentaliteten min – siden han hadde helt rett.

Fortsatt skadet

Van Persie jobber nå for å komme tilbake fra skade, men en retur er først ventet et stykke ut i februar – forhåpentligvis i god tid før Olympiakos-kampen 25. februar.

Powered by Labrador CMS