skinner050523

– Jeg må rotere mer på laget om vi når Champions League-gruppespillet

Publisert Sist oppdatert

Manchester United-kvinnene kom på andreplass denne sesongen etter tre fjerdeplasser på rad etter opprykket i 2019. Det betyr at United i oktober skal ut i Champions League-kvalifisering om en plass i gruppespillet.

– Vi kommer inn i andre [kvalifiserings]runde, hvor vi kan møte noen ekstremt erfarne lag. For en utfordring – det er noe vi gleder oss til, sa Marc Skinner da han nylig gjestet den offisielle Manchester United-podkasten.

– Vi kommer til å gi absolutt alt, for det ville vært vidunderlig om fansen vår kunne dratt på en europeisk turné, sa Skinner videre, og refererte med det til at United-fansen de siste ukene av sesongen stadig vekk sang «We’re all going on a European Tour».

Skinner har i United blitt kjent for å foreta seg svært få endringer på laget fra kamp til kamp – færrest av alle i WSL – og det var som regel ikke så vanskelig å gjette hvilken lagoppstilling han ville stille med i ligakampene. Om United ender i Champions League-gruppespillet, og United dermed får en rekke tøffe midtukekamper, så må dette endre seg.

– På grunn av turneringens natur så er det slik at jeg må rotere mer på laget om vi når Champions League-gruppespillet, absolutt. Det der var noe jeg ble kritisert for dette året, men når en ser tilbake på de positive statistikkene, og hvordan vi har prestert, så har jeg mange svar til de kritikerne. Men neste sesong vil det bli mye mer spilletid for spillerne, hvor vi må navigere oss gjennom noen tøffe kamper når vi har midtukekamper borte, og så har en tøff utfordring i helga.

Hvis United kommer seg gjennom kvalifiseringen, så slipper de å delta i ligacupgruppespillet. Der har Skinner i stor grad gjort endringer på lagoppstillingene, og mer enn halve laget har blitt byttet ut, men ved deltakelse i Champions League-gruppespillet ville rotasjonen naturlig nok fungert på en helt annen måte, siden midtukekampene da plutselig ville vært vel så viktige som helgekampene.

Powered by Labrador CMS