skinner050523

– Vi må være med i kampen om de beste spillerne i verden

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag spiller United-kvinnene hjemme mot Tottenham i det som blir nok en viktig kamp på veien mot det som forhåpentligvis ender med Champions League-fotball neste sesong – og som potensielt også kan ende med et ligagull.

United er ganske langt fra å ha det største budsjettet i FA Women’s Super League, og på grunn av det har det tidligere blitt stilt spørsmål om hvor sterkt klubben ønsker videre fremgang, og på pressekonferansen før Tottenham var Marc Skinner helt klar på at det må investeringer til for at fremgangen skal fortsette.

– Uten det kan vi ikke gjøre det. Dette er en klubb som ønsker å fortsette å gjøre det. Jeg ser fremgang innad i laget og klubben. Det må gjøres investeringer, og jeg tror klubben er fullt klar over det, og med på det. Det er den retningen vi er på vei i, fastslo Skinner.

United har allerede sikret seg den spennende forsvarsspilleren Evie Rabjohn, og det skotske stortalentet Emma Watson skal være på vei fra Rangers. Brighton-kantspiller Katie Robinson har også blitt sterkt koblet til United etter en god sesong.

I tillegg til Uniteds jakt på unge talenter på vei opp, så mener Skinner at United også må være med i kampen om de aller beste.

– Om vi kommer oss ut i Europa, vinner ligaen eller vinner cupen – uansett hvilken form suksessen kommer i – så må vi rekruttere, og vi må være med i kampen om de beste spillerne i verden. Det er det eneste jeg vil forvente for laget vårt og fansen. Min forventning er at jeg ønsker å jobbe med de beste spillerne.

Manchester United Women Training Session
NYSIGNERING: Evie Rabjohn er signert, og trener allerede med laget.

Det finnes også en annen måte å ende opp med de beste spillerne – ved å gjøre hele eller deler av utviklingsjobben selv.

– Vi har spillere som kan ta hoppet opp til å være verdensklasse, og alt de trenger er eksponering [for førstelagsfotball], den rette påvirkningen og tid. Det riktige krydderet med verdensklassetalent vil da hjelpe resten til å vokse til å bli det også.

– Jeg mener vi har verdensklassetalenter akkurat nå, og verdensklassetalenter på gang. Vi  fortsette med å prøve å rekruttere de riktige spillerne for å heve standardene, for det kommer bare til å bli vanskeligere, sa Skinner.

På skadefronten er det ikke mye nytt å melde, men Skinner bekreftet at Millie Turner nå er skadefri etter at en skade har plaget henne i det siste, noe som gjorde at hun kun kom innpå på slutten mot Arsenal og Aston Villa. Ellers nærmer Lisa Naalsund seg en retur, men det vil overraske om hun plutselig er klar til å spille fra start mot Spurs – en kamp hvor Skinner nok gjerne skulle hatt henne helt tilgjengelig, siden kaptein Katie Zelem er suspendert.

Kampstart mot Tottenham på søndag er 13.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret vises på V Sport 3 i Norge, og er tilgjengelig på Viaplay i hele Skandinavia.

skinner280423
ØNSKER Å FORBEDRE UNITED: Både ved å utvikle spillerne som allerede er i klubben, men også ved å hente de riktige spillerne til klubben.
Powered by Labrador CMS