skinner280423

Har trent på straffer i forkant av finalen: – Det ville vært idiotisk å ikke gjøre det

Publisert Sist oppdatert

Chelsea er favoritter mot United i søndagens kamp på Wembley, men United har imponert i mange av toppkampene denne sesongen, og kanskje kommer Uniteds første seier mot Chelsea i selveste FA-cupfinalen?

Hvis det blir jevnt, så kan det potensielt ende med at det hele blir avgjort i en straffekonkurranse, og United-hovedtrener Marc Skinner sa på pressekonferansen at United har øvd på straffespark i løpet av de siste ukene før finalen.

– Det ville vært idiotisk å ikke gjøre det. Det ideelle ville vært en veldig komfortabel kamp i 90 minutter, men vi vet jo at det ikke kommer til å skje.

Hvis det skulle bli straffesparkkonkurranse, så har United vært gjennom det tidligere også – og ikke bare med positivt utfall.

Det ble riktignok seier i de to første straffekonkurransene United var en del av etter at kvinnelaget ble startet opp igjen i 2018, men i de tre siste har det blitt tap, inkludert to tap denne sesongen.

Alle straffekonkurransene United har vært involvert i har vært i ligacupgruppespillet, så det ville selvsagt vært et helt annet type press om det ble avgjort på dette i finalen.

Ella Toone og Vilde Bøe Risa er spillerne som har scoret på flest straffer i straffesparkkonkurranser for United, med tre hver, men begge har også bommet. Kaptein Katie Zelem tar vanligvis straffesparkene for United, men hun har bommet to av av de tre gangene hun har tatt straffer i straffekonkurranse.

United-kvinnenes straffekonkurranser:

  • 2020/21: United scoret på alle straffesparkene, og vant 4-3 mot erkerival City. Mål fra Ella Toone, Jackie Groenen, Millie Turner og Hayley Ladd.
  • 2021/22: United scoret igjen på alle straffesparkene, og vant 5-3 mot Durham. Ella Toone, Aoife Mannion, Hayley Ladd, Vilde Bøe Risa og Alessia Russo scoret for United.
  • 2021/22: United tapte 3-4 i straffekonkurransen mot Leicester. Ella Toone, Aoife Mannion og Alessia Russo scoret, mens Katie Zelem og Vilde Bøe Risa bommet.
  • 2022/23: United tapte 3-4 i straffekonkurransen mot Aston Villa. Katie Zelem, Vilde Bøe Risa og Maya Le Tissier scoret, mens Hayley Ladd, Ella Toone, Hannah Blundell og Ona Batlle bommet.
  • 2022/23: United tapte 1-3 i straffekonkurransen mot Durham. Vilde Bøe Risa var den eneste United-spilleren som scoret, mens Katie Zelem, Millie Turner og Maya Le Tissier bommet.

Kampstart søndag er 15.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på V Sport 1 (Norge), V Sport Fotboll (Sverige) og på Viaplay i hele Skandinavia. 

Durham v Manchester United - FA Women's Continental Tyres League Cup
HAR TAPT TRE STRAFFEKONKURRANSER PÅ RAD: Manchester United-kvinnene, her fra straffekonkurransen mot Durham i oktober.
Powered by Labrador CMS