skinner250323

– Chelsea er favoritter, men vi vet at vi kan slå dem

Publisert Sist oppdatert

Manchester United møter Chelsea i søndagens FA-cupfinale, og på pressekonferansen før kampen anerkjente Marc Skinner at Chelsea må regnes som favoritter til å vinne FA-cupen for tredje gang på rad. Chelsea slo City i forrige sesongs dramatiske finale, og før det vant de lett mot Arsenal i finalen – og dessuten har United aldri klart å slå dem.

– Det er ikke noen tvil etter min mening om at hvis en ønsker å peke ut en favoritt, så er det Chelsea som må regnes som det fordi de har vært her [i denne situasjonen] før. Men realiteten er at vi har et lag med rebeller som ønsker å sørge for at det ikke blir slik.

– Vi vet at vi kan slå Chelsea. Vi vet hvor vanskelig det vil bli, men vi har erfaring nok til det.

På spørsmål om hva han vil si til spillerne som har vært med på hele reisen fra divisjonen under, så gjorde Skinner det klart at han ikke kan tenke sentimentalt på det.

– Jeg er stolt over jentene, men tiden for sentimentalitet kommer senere.

naalsundskinnermaria2023
BARE ÉN SKADE: Marc Skinner kunne røpe at Maria Thorisdottir (til høyre) er den eneste spilleren som ikke er skadefri før finalen. Lisa Naalsund (til venstre) var sist helg tilbake på benken etter halvannen måned ute med skade.

Siden Marc Skinner som ventet kunne røpe at han har en skadefri tropp om vi ser bort fra langtidsskaden til Maria Thorisdottir, så betyr det også at han trolig må vrake én førstelagsspiller fra finaletroppen.

– Det er trolig den vanskeligste avgjørelsen denne uka. [Laguttaket] har ikke noe med lojalitet å gjøre – jeg tåler fint å ta tøffe avgjørelser.

Skinner er uansett stolt over at United er i finalen, og for hvordan Uniteds progresjon har vært generelt.

– Jeg føler på utrolig mye stolthet, mye beundring for spillerne og klubben over hvor langt vi har kommet på så kort tid. Vi er kanskje litt foran hvor vi hadde forventet, men det er ikke snakk om noe vi ikke har planlagt for. Planen min for sommeren med vår rekruttering er at vi skal sørge for at [suksessen vår] ikke bare er et blaff. Det er noe jeg ikke vil akseptere.

Kampstart søndag er 15.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret sendes på V Sport 1 (Norge), V Sport Fotboll (Sverige) og på Viaplay i hele Skandinavia. 

Powered by Labrador CMS