Målløst på Anoeta Stadium

REFERAT: United måtte se seg fornøyd med poengdeling på Anoeta Stadium etter at Robin van Persie bommet på straffe.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United leder ann i gruppe A med åtte poeng, mens Real Sociedad står med ett poeng så langt i Champions League. Det er knapt en måned siden lagene møttes til dyst på Old Trafford, hvor United stakk av med en 1-0-seier etter at ballen gikk i mål via Inigo Martinez etter kun 69 sekunder spilt. Etter kampen uttalte David Moyes at seieren burde vært større da United dominerte store deler av kampen.

Real Sociedad de Futbol v Manchester United - UEFA Champions League
Nok en rekord: Ryan Giggs rundet 950 kamper tirsdag.

Real Sociedad har ikke levd helt opp til forventningene i Champions League, men hjemme i La Liga har situasjonen vært motsatt. Det skal sies at baskerne startet sesongen svakt, men har spilt på seg selvtillitt etter hvert. Før tapet på Old Trafford vant de bort mot Valencia, etterfulgt av 3-0-seier over Almeria og 5-0-seier over Osasuna.

Under mandagens pressekonferanse la ikke David Moyes skjul på at det ventet United tøff motstand i Spania. I tillegg kunne manageren bekrefte at Jonny Evans og Rafael fortsatt var ute med skade etter Fulham-kampen lørdag.

Les statistikken fra kampen her! 

Jevn første omgang

Begge lag startet rolig på Anoeta Stadium, men United holdt trykket oppe kom kom til flere små sjanser uten hell. De to første minuttene av kampen fikk Marouane Fellaini vist frem en litt mer aggresiv side enn man har sett de siste ukene hos midtbanespilleren.

[poll id=»35″]Etter 10. minutter kom også Kagawa til kampens første sjanse, etter en fin kombinasjon med Evra på kanten. Rooney la innlegget tilbake til Kagawa som satt ballen et par meter til side for lengste stolpe, ikke langt unna Hernandez som lå bak i feltet. Ett par minutter senere laget United frispark midt på egen halvdel, men David De Gea plukket enkelt opp innlegget.

Halvveis ut i første omgang fortsatte United å presse Sociedad, hvor Rooney igjen fant Kagawa som skjøt fra 18-meteren rett på keeper. Det var en god mulighet for japaneren, med mye bra spill i forkant. Etter 26. minutter spilt taklet Rooney en Sociedad-spiller, noe som førte til en enorm pipekonsert på Anoeta Stadium. Men ingen skade skjedd og spilleren var raskt på beina igjen. Snaue halvtimen var spilt og hjemmelaget kom til sin første sjanse i kampen, men Agirretxe sendte innlegget langt utenfor mål. Fellaini laget så et frispark på midten og pådro seg det gule kortet. Soneklart frispark, men det kan diskuteres om det var litt vel strengt dømt med tanke på taklinger tidligere i kampen.

I siste spilleminutt var det hjemmelaget som presset på for en scoring, men De la Bella satte innlegget like utenfor stolpen like ved De Gea. United styrte store deler av første omgang og var klart det beste laget, men det virket ikke som om angrepet var helt der det skulle være.

Straffebom og rødt kort

Real Sociedad de Futbol v Manchester United - UEFA Champions League
Rødt kort: Fellaini fikk gult kort i første omgang, og fikk det røde kortet i sluttminuttene.

Andre omgang startet ved at Sociedad presset noe mer på enn hva de gjorde i første omgang, og hjemmelaget stod for mesteparten av initiativet de første minuttene. 10. minutter ut i andre omgang fikk United en kjempesjanse til å ta ledelsen i Spania. Valencia på høyrekanten med et innlegg til Kagawa på motsatt side, som sendte en flott pasning til Hernandez som var rett foran mål. Men skuddet gikk meter over mål, en sjanse «måltyven» burde satt rett i nettmaskene. Sociedad kom så i angrep og Evra fikk kampens andre gule kort etter å ha felt en motspiller, men frisparket var helt ufarlig.

Halvveis ut i andre omgang var det ingen av lagene som kunne sies å spille særlig godt. Fellaini hadde nok en tøff takling, til tross for at han i første omgang fikk gult kort. Etter 64. minutter gjorde David Moyes et dobbeltbytte og satte innpå Robin van Persie og Ashley Young for Wayne Rooney og Javier Hernandez. Van Persie trengte ikke mange minuttene ute på banen før han kom til sin første store sjanse. Young fikk ballen fra Kagawa, og videre til van Persie som skjøt rett i stolpen fra 12-meters hold.

Young ble så felt på motsatt banehalvdel og United fikk straffe. Van Persie var mannen som skulle ta straffen, men United-spissens skudd gikk via stolpen. Med ti minutter igjen av kampen fortsatte United å holde trykket oppe, men feilpasninger og dårlig samspill gjorde at de ikke kom til de helt store sjansene. Evra og Young kom med et innlegg som ble blokkert, og Sociedad kunne prøve seg på en kontring uten å lykkes.

Med 90. minutter spilt fikk Fellaini det røde kortet etter å ha felt en motspiller under en kontringssjanse, og Kagawa ble rasket byttet ut med Jones for å prøve å forsvare seg de siste minuttene.

Real Sociedad 0-0 (0-0) Manchester United

Tid: 5. november kl: 20.45 (norsk tid).
Sted: Anoeta Stadium.
Turnering: Champions League.

Manchester United: De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Fellaini, Giggs; Valencia, Kagawa (Jones 90); Rooney (van Persie 63), Hernandez (Young 63).

Ubenyttede innbyttere: Lindegaard, Anderson, Nani, Büttner.

Real Sociedad: Bravo; C. Martinez, Mikel, Inigo, De la Bella; M. Bergara, Pardo (Prieto 72), Zurutuza; Vela, Agirretxe (Castro 63), Griezmann (Seferovic 79).

Ubenyttede innbyttere: Zubikarai, Ansotegi, Cadamuro, Elustondo.

Powered by Labrador CMS