– Bare vent til neste år…

Ed Woodward forventer at United bryter 500 millioner pund-barrieren neste år.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United la torsdag ettermiddag frem årsresultatet for 1.juli 2014 til 30.juni 2015.

Det viser samlede inntekter på 395,2 millioner pund, noe som er en betydelig reduksjon fra drøye 430 fra 2013-14 (8 prosent), men Ed Woodward er optimist med tanke på inneværende år og tror United vil passere den magiske grensen på 500 millioner pund neste sommer.

Da kommer nemlig inntektene fra Champions League inn i regnskapet igjen, og det samme gjør den eventyrlige avtalen med adidas. Samlet sett vil United dermed øke inntektene med godt over én milliard kroner neste gang Woodward legger frem årsresultatet.

Ed Woodward uttaler i en pressemelding fra klubben at han ser lyst på fremtiden.

– Ser vi på den nye sesongen som nå har begynt er vi alle entusiastiske med tanke på vår sterke posisjon både på og utenfor banen. Vi har forsterket stallen med en blanding av erfaring og unge spillere, kvalifisert oss for gruppespillet i Champions League og den nye imponerende avtalen med adidas har trådt i kraft, sier Woodward.

tour5Øker gjelden

Men det er en faktor som Glazer-kritikerne vil merke seg umiddelbart i dette regnskapet, og det er at Uniteds samlede gjeld øker fra 341,8 millioner pund til 411 millioner pund. Det er en økning på snaue 70 millioner pund og på et år er det en formidabel økning.

United forklarer deler av denne økningen med en ugunstig utvikling på vekslingskursen mellom britiske pund og amerikanske dollar, men gjeldsutviklingen viser også med all tydelighet at Uniteds gjeld er av en slik størrelse at selv små endringer i valutamarkedet kan få store utslag. 

Nye sponsorer

Samlede kommersielle inntekter i regnskapsåret 2014/2015 endte på £196.9 millioner pund, noe som er en økning på £7.6 millioner pund. Det tilsvarer en prosentvis økning på 4.0%, sammenlignet med forrige regnskapsår. Det er et resultat som isolert sett er meget sterkt all den tid United ikke deltok i Champions League.

Det er verdt å merke seg at i regnskapstallene som nå er presentert er draktavtalen med Chevrolet med, men det er IKKE den nye lukrative adidas-avtalen som først trådte i kraft etter 30.juni i år.

otMistet tv-inntekter

Men det dette regnskapet i all hovedsak dreier seg om er hvor stor kostnaden ved å stå utenfor Champions League faktisk var for United.

United mistet 28,1 millioner pund i tv-inntekter sammenlignet med forrige regnskapsår og kampdagsrelaterte inntekter falt med 17,5 millioner pund i samme periode. Begge deler forklares med mangel på inntekter fra Champions League.

Lavere lønnskostnader

Til tross for at United sikret seg flere nye og dyre spillere sist sommer går lønnskostnadene samlet sett ned med 5,5 prosent, fordi Uniteds spillere ikke fikk noen bonusrelatert lønn knyttet til europacup-spill.

United får imidlertid en klar økning i sponsorinntektene på 14,1 prosent og setter dermed ny rekord med totale inntekter på 154,9 millioner pund.

De fordeler seg slik: 

* Fem nye globale sponsorer
* Fire nye regionale sponsorer
* To nye partnere innen finans og mobilsektoren.

100 millioner på sosial medier

Manchester United har også nådd en annen milepæl. Klubben har nå passert 100 millioner brukere på sosiale medier (Twitter/Facebook mm), og det er en økning på vanvittige 50 prosent sammenlignet med 2013/14.

Powered by Labrador CMS