Må bestå tyskeksamen

Ingen grunn til panikk, Bastian. Dette har United fikset før.

Publisert Sist oppdatert

An, auf, hinter, in…Det er bare å forberede seg til eksamen i Tyskland om snaue to uker. Etter 0-0 mot PSV er United nå avhengige av minimum å matche PSV sitt resultat mot CSKA Moskva for å avansere fra Champions League-gruppen.

Flere seire

Skal United vinne gruppen og dermed unngå de beste lagene i Europa må Louis van Gaals menn slå Wolfsburg. Det blir tøft, men slett ikke umulig.

Manchester Uniteds bortekamper mot tyske lag i Champions League er nemlig ikke så fryktinngytende lesning som en skulle tro.

United har spilt 13 bortekamper mot tyske lag i Champions League og serievinnercupen, og ser man bort fra Bayern München, som United har møtt hele fem ganger på tysk jord, gir statistikken grunn til forsiktig optimisme.

United har nemlig slått både Bayer Leverkusen, Schalke og ikke minst Wolfsburg i tidligere oppgjør i Tyskland.

Det er likevel et stort MEN…

Wolfsburg har nemlig vist seg som et bunnsolid hjemmelag denne sesongen. I Bundesliga står Uniteds kommende Champions League-motstander med seks seire og én uavgjort på syv kamper og bare suverene Bayern München har en bedre hjemmestatistikk.

Wolfsburg har også vunnet begge sine hjemmekamper i Champions League denne sesongen uten å slippe inn mål.

I Bundesliga har Wolfsburg dessuten imponerende 21-5 i målforskjell. Igjen er det kun Bayern München som har en bedre målforskjell på eget gress.

Positiv målforskjell

Statistikken forteller også at United har slitt mot de beste tyske lagene. På fem kamper mot Bayern München har det blitt to uavgjorte og tre tap, mens to kamper mot Borussia Dortmund (en uavgjort og et tap) og ett oppgjør mot Stuttgart (tap) heller ikke har gitt noen trepoengere.

På 13 bortekamper i Tyskland har United vunnet fire, spilt fire uavgjorte og tapt fem, men hele tre av disse tapene kom altså mot Bayern München. Noe overraskende har United en positiv målforskjell med 20-16.

Tar vi bort kampene mot Pep Guardiolas lag viser målforskjellen 14-6 i Uniteds favør, og kanskje viktigst av alt:

United har spilt tre kamper mot Wolfsburg i Champions League og vunnet alle tre. 

Uniteds bortekamper mot tyske lag i Champions League

MotstanderKamperVunnetUavgjortTaptMålforskjell
Bayern München50236-10
Bayer Leverkusen32108-2
Borussia Dortmund20110-1
Schalke 0411002-0
Stuttgart10011-2
Wolfsburg11003-1

 

Powered by Labrador CMS