Toppoppgjør mot Spurs

Manchester United drar til White Hart Lane i håp om å forsterke en allerede fantastisk statistikk mot Tottenham.

Publisert Sist oppdatert

Søndag ettermiddag tar lag nummer tre på Premier League-tabellen imot lag nummer to når Manchester United møter Tottenham på White Hart Lane. Foran kampen skiller en luke på åtte poeng de to lagene, og Tottenham er etter all sannsynlighet avhengige av tre poeng for at håpet om å kunne snyte Manchester-lagene for tittelen skal leve videre.

Historien taler imidlertid mot de liljehvite fra Nord-London. Manchester United har nemlig ikke tapt mot Tottenham siden 19. mai 2001. Siden den gang har lagene møttes totalt 25 ganger, og 19 av kampene er endt med United-seier, mens 6 er endt uavgjort. I ligasammenheng har lagene møttes 21 ganger siden forrige Tottenham-seier (16 United-seiere, 5 uavgjort).

Det kreves allikevel mer enn en god statistikk for å tukte årets utgave av Tottenham. Harry Redknapps menn har hatt en supersesong, og det er kun Manchester City som har fått med seg tre poeng fra White Hart Lane. Det skal også nevnes at den kampen ble spilt helt tilbake i august, før Tottenham hadde fullført sommerhandlingen og fått sving på sakene.

Manchester United er uansett ingen drømmemotstander. De røde djevlene har ligaens beste bortestatistikk, og det er kun Newcastle som har fått med seg alle poengene da United har kommet på besøk.

Tottenham har ikke tapt hjemme siden 28. august, mens United kun har ett bortetap på 13 kamper. United har heller ikke tapt på White Hart Lane på nesten 11 år. Kan ett av lagene ødelegge motstanderens gode statistikk søndag?

Tottenham

Etter å ha tapt sesongens to første kamper (0-3 mot United og 1-5 mot City), har Tottenham tatt 53 poeng på de siste 24 kampene – noe som kun er to poeng dårligere enn Uniteds poengfangst i den samme perioden. Dette har gjort at laget nå innehar tredjeplassen på tabellen, og har hele sju poeng ned til Arsenal på plassen under.

Den siste tiden har det riktignok gått noe tråere for Redknapp og co. enn det gjorde i perioden fra september til nyttår, og det har kun blitt åtte poeng på de seks siste kampene. Tre av poengtapene i denne perioden har riktignok kommet borte mot City, Liverpool og Arsenal – kamper som vil være vanskelige uansett form.

På skadefronten er det foreløpig uklart hvor hardt Tottenham er rammet foran søndagens kamp. Det som er sikkert er at langtidsskadde Jermaine Jenas, Tom Huddlestone og David Bentley alle mister kampen. Det samme gjør Scott Parker, som er suspendert. I tillegg er Gareth Bale, Rafael van der Vaart, Kyle Walker og William Gallas tvilsomme, og det vites foreløpig ikke om de greier å riste av seg sine skader før avspark søndag.

United

Manchester United har gjennom nesten hele sesongen ligget noen få poeng bak Manchester City på tabellen, og slik er det fortsatt. I skrivende stund er det to poeng som skiller lagene, men etter Citys hjemmekamp mot Bolton lørdag ettermiddag, er det ikke umulig at luken mellom lagene er på fem poeng foran Uniteds London-besøk. Luken kan fortsatt tettes selv med United-tap søndag, men man skal helst ikke gi et lag av Citys kvalitet altfor mye pusterom på toppen.

Denne sesongen har vært et sammenhengende skademareritt for United så langt, og problemene ser ikke ut til å slippe taket. Tom Cleverley er av dem som har vært mest uheldige, og mot Ajax i forrige uke fikk han nok en smell. Dette gjør at søndagens kamp mot Tottenham ryker. Det gjør den også for Nemanja Vidic, Darren Fletcher, Michael Owen, Anders Lindegaard og Antonio Valencia, som alle er ute med skader.

Gladmeldingene fra Fergies pressekonferanse fredag, var at Wayne Rooney er frisk igjen fra halsbetennelsen som holdt ham utenfor kampen mot Norwich og at smellen Chris Smalling fikk i hodet i landskampen mot Nederland ikke var av det alvorlige slaget. Om Smalling er klar til kamp allerede søndag er dog uvisst. Det samme gjelder for Anderson.

Dommer

Martin Atkinson skal lede oppgjøret på White Hart Lane, og dette blir første gang denne sesongen at 41-åringen har dømt United. Atkinson har dømt Premier League siden 2005, og dømte også forrige sesongs FA-cupfinale mellom Manchester City og Stoke.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS