Verdens klart største fanskare

En ny undersøkelse viser at Manchester United har 659 millioner supportere på verdensbasis, en dobling av antallet i 2007.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen er gjennomført av Kantar, som spurte 54 000 personer fra 39 forskjellige land. De kom frem til at av de 1,6 milliardene som følger fotball daglig, var hele 659 millioner United-supporere. Til sammenlikning var antallet i 2007 333 millioner.

Den desidert største fanbasen finner man i Asia, hvor hele 325 millioner følger United. I Afrika og Midt-Østen er antallet 173 millioner, mens det er henholdsvis 90 og 71 millioner i Europa og Sør- og Nord-Amerika.

– Den store økningen i supportere kommer som følge av arbeidet vi har gjort for å nå ut til dem. Antallet TV-seere har blitt doblet, vi har signert medieavtaler i hele verden og Wayne Rooney sitt brassespark mot Manchester City satte sosiale medier i fyr og flamme. Vi ser at kontaktene til klubben vokser hele tiden, sier Richard Arnold, United sin Commercial Director, til ManUtd.com.

– Med DHL Champ19ns Trophy Tour har vi sett lidenskapen i 38 byer over hele verden, og det virker ikke som det er en strand eller en gate i verden du ikke ser United-drakta, sier han.

FOTNOTE: Ifølge Martyn Ziegler i PA Sports kunne man svare flere lag. Altså kunne man for eksempel si at man var supporter av både Manchester United og Barcelona.

Powered by Labrador CMS