– Kreves noe spesielt

Stuart Mathieson i Manchester Evening News tror det blir tøft for United å slå tilbake mot City uten en spiller av Cristiano Ronaldos kaliber.

Publisert Sist oppdatert

De neste dagene vil vi gjengi intervjuer Red News har gjennomført blant en rekke av journalistene som følger United tettest. I dag har turen kommet til Stuart Mathieson i Manchester Evening News.

Hva husker du best fra sesongen som var?

– Paul Scholes’ comeback, siden det var en slik historie som kom helt ut av det blå. Ja, det hadde vært noe spekulasjon om det kanskje kunne skje. Det svirret visse rykter i presserommet foran FA-cupkampen mot City om at noe var i gjerde, og så kom bekreftelsen. Det var frustrerende å ikke få en eksklusiv historie på det, men jeg likte godt at selv ikke spillerne så ut til å vite hva som skulle skje. Jeg snakket med Chris Smalling etter kampen og han trodde Scholesy bare var på bussen for å få skyss til kamp! Det likte jeg.

Over- eller underpresterte United forrige sesong?

– Det er litt vanskelig å si. De gikk fra å være Champions League-finalister – dog overraskende finalister, etter min mening – til en forferdelig exit etter gruppespillet i en gruppe som var enkel selv i disse ‘det er ingen enkle kamper i Europa’-dager. De ble for selvtilfredse. Men i Premier League, hvor man skal huske at de hadde en grusom liste over skadde og syke spillere, og at de ikke forsterket midtbanen i fjor sommer, mener jeg at man må ta av seg hatten for de røde og si at de overpresterte. Det var egentlig en blandet sesong.

Gjør den økonomiske forskjellen mellom United og City denne tittelduellen annerledes enn de United har hatt mot Arsenal og Chelsea?

– Ja. United hadde bedre bredde i stallen da de kjempet mot Arsenal og Chelsea. Og som født og oppvokst i Manchester mener jeg at man ikke kan ignorere den ekstra intensiteten det lokale aspektet medfører. Citys penger er fantastisk, og jeg tror det kreves noe spesielt om de røde skal kunne slå tilbake som de gjorde i 2007. Da hadde de Cristiano Ronaldo på vei mot sine beste år. Jeg er ikke sikker på at de har det plusset denne gangen. Eller, jeg er helt sikker på at de ikke har en spiller som kan inspirere dem på den samme måten nå.

Tror du 12/13-sesongen blir Sir Alex Fergusons siste i United?

– Det føles som om jeg har svart på dette spørsmålet gjennom hele min karriere i Manchester Evening news! Hvem vet? Det må vel skje snart, må det ikke?

Hva tror du United vil gjøre under overgangsvinduet i sommer?

– Jeg regnet meg nylig frem til Uniteds gjennomsnittskjøp over de siste årene, og kom frem til at de går for en spiller som er 22 år og koster £10 millioner. Jeg kan ikke se for meg at mønsteret vil endre seg veldig mye.

Hvis penger ikke hadde vært noe problem, hva mener du de måtte ha gjort?

– Dyre og store navn er ikke alltid svaret, noe Dimitar Berbatov har bevist, men jeg mener uansett at en kvalitetsspiller eller to på midtbanen i tillegg til en etablert spiss, en venstreback. En høyreback, som ikke bare spiler der fordi han må, ville heller ikke vært å forakte.

Powered by Labrador CMS