Anderson tilbake

Sir Alex fortalte på dagens pressekonferanse at brasilianeren er klar for spill mot West Ham. Fortsatt problemer på høyrebackplassen. Les om skadesituasjonen her.

Publisert Sist oppdatert

På dagens pressekonferanse på Carrington hadde Sir Alex Ferguson noen gode og noen dårlige nyheter å komme med. For å ta de gode nyhetene først kunne Fergie fortelle at Anderson er tilbake fra kneskade og er spilleklar til helgens kamp mot West Ham. Det samme er Nemanja Vidic, som kom seg gjennom 90 minutter med Serbia i midtuken.

Rio Ferdinand er fortsatt ute, men nærmer seg et comeback, og kan være tilbake til neste helgs kamp mot Fulham. Dette er gode nyheter, ettersom Fergie for kun to uker siden fryktet at midtstopperen ville miste resten av sesongen med leggskaden som har holdt ham på sidelinjen siden starten av februar.

På minussiden fortalte Ferguson at Darren Fletcher fortsatt ikke er tilbake fra mageviruset som gjorde at han mistet de siste tre kampene før landslagspausen. Det var håp om at han skulle være tilbake i trening denne uken, men dette har altså ikke skjedd. Ferguson tror Fletcher skal være tilbake i trening til uken og aktuell for neste helgs kamp mot Fulham.

Den mest problematiske posisjonen er imidlertid høyrebacken. Med skader på Rafael, John O’Shea og Wes Brown, er Fabio – som dog har spilt mest på venstresiden i United – det eneste naturlige alternativet på høyrebacken foran helgens kamp. Rafael er imidlertid tilbake i trening, men morgendagens kamp kommer for tidlig. John O’Shea og Wes Brown forventes begge å være tilbake i trening på mandag. I tillegg er både Fletcher og Hargreaves (skulderen ute av ledd), som også kan gjøre en innsats på høyrebacken, ute med skader/sykdom.

Alle skadene, samt Jonny Evans’ suspensjon, gjør at det kun er fire forsvarsspillere fra førstelagstroppen som er klare for morgendagens kamp (Evra, Smalling, Vidic, Fabio). Mye tyder derfor på at en reservelagsspiller blir kalt inn i troppen, og Oliver Gill, som satt på benken mot Bolton, er det mest sannsynlige alternativet.

Paul Scholes står også over kampen på grunn av karantene, mens Anders Lindegaard er operert i kneet, og ikke tilbake før om noen uker.

En oversikt over Uniteds skadeliste finner du HER.

Dermed er følgende førstelagsspillere aktuelle for morgendagens kamp: Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak, Ben Amos, Fabio, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Chris Smalling, Michael Carrick, Darron Gibson, Anderson, Ryan Giggs, Nani, Ji-sung Park, Antonio Valencia, Gabriel Obertan, Bebe, Javier Hernandez, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Michael Owen.

Avspark mot West Ham er lørdag 2. april klokken 13.45 (skandinavisk tid). Kampen sendes på TV2 PL HD1, og kan også følges gjennom live-oppdateringer på United.no.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS