Fortsetter suksessen?

PREVIEW: Tirsdag møter United et Real Sociedad-lag som ikke har råd til å tape flere poeng.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har syv poeng og ligger foreløpig ann til å vinne gruppe A. For Real Sociedad ser det derimot ikke like lyst ut foran tirsdagens Champions League-kamp. Spanjolene har etter tre gruppespill fremdeles null poeng, og er i fare for å ikke ta seg videre i turneringen.

Det er knapt en måned siden lagene møttes til dyst på Old Trafford, et oppgjør United vant 1-0. Målet kom etter kun 69 sekunder etter en retur som gikk via Inigo Martinez og i mål, og er det raskeste målet i Champions Leagues historie. Sociedad har med andre ord ikke hatt hellet med seg i så langt i turneringen, hvor de har tapt 2-0 mot Shakhtar Donetsk etterfulgt av 2-1 mot Bayer Leverkusen. Fremtiden til spanjolene vil bli avgjort tirsdag, og kun seier er godt nok for at de skal kunne henge med videre.

Manchester United

Manchester United v Real Sociedad de Futbol - UEFA Champions League
Historisk 1-0-seier: United kunne juble da de gikk seirende ut under møtet med Sociedad på Old Trafford.

For United sin del har alt gått på skinner så langt i Champions League. De røde djevlene er ubeseiret med syv poeng etter tre kamper takket være en 4-2-seier over Bayer Leverkusen, og 1-1 mot Shakhtar Donetsk. Skulle United vinne tirsdag blir det deres første borteseier i Europa siden 7. november. Men David Moyes er innstillt på at det er en tøff oppgave som venter dem i San Sebastian.

– Det vil bli en vanskelig kamp. Å dra til Spania å spille mot et spansk lag som har kvalifisert seg til Champions League er alltid tøft, sa David Moyes i forbindelse med tirsdagens kamp.

– Vi vil gjøre vårt beste og forhåpentligvis få med oss et bra resultat, og kan fortsette i den formen vi er i akkurat nå.

United sin bortestatistikk mot spanske lag er kanskje ikke den beste å vise til, hvor de kun kan vise til to seire, ni uangjort og hele ti tap på 21 kamper.

Under mandagens pressekonferanse kunne Moyes bekrefte at både Jonny Evans og Rafael er ute med skade. Evans pådrog seg ryggproblemer i lørdagens Premier League-runde mot Fulham, mens Rafael pådro seg en skade i ankelen. Robin van Persie er derimot tibake, og Tom Cleverley er også skadefri og blant spillerne som er med til Spania.

Real Sociedad

Manchester United v Real Sociedad de Futbol - UEFA Champions League
Javier Hernandez: I duell med en Sociedad-spiller på Old Trafford.

Sociedad har som nevnt over slitt hittil i Champions League-gruppespillet. Men hjemme i La Liga har ting gått helt annerledes med tre seire og en uavgjort på sine fire siste kamper, inkludert en 5-0-seier over Osasuna lørdag. Men Sociedad trenger sårt å begynne å sanke poeng hvis de skal henge med i gruppespillet.

– Vi føler at vi er på vei tilbake til den formen vi burde være i, i tillegg til at vi ønsker å underholde fansen som møter opp, uttalte Antoine Griezmann til UEFA sin offisielle hjemmeside.

– Så lenge vi fortsatt har en mulighet til å ta oss videre, så vil vi gi alt vi har.

 Dommeren

UC Sampdoria v Genoa CFC - Serie A
Nicola Rizzoli: Har fått oppgaven å dømme oppgjøret på Anoeta Stadium tirsdag.

Nicola Rizzoli er mannen som skal dømme oppgjøret på Anoeta Stadium tirsdag.

Den italienske dommeren har dømt i Serie A siden 2002, og vært FIFA-dommer siden 2007. Rizzoli har blant annet dømt Europa League-finalen mellom Atletico Madrid og Fulham tilbake i 2010, og tre kamper under Euro 2012.

Italieneren har også dømt United ved en tidligere anledning. Det var under Champions League kvartfinalen mot Bayern Munich i 2010 hvor Rafael så det røde kortet.

Kampen sparkes i gang klokken 20.45 skandinavisk tid, og vises på Viasat Fotball. Du kan også følge kampen via liveoppdateringer her på united.no.

Powered by Labrador CMS