– Nyttig for de unge spillerne

Bryan Robson gleder seg til å legge ut på Uniteds sommerturné, som han mener gir de unge spillerne nyttig erfaring både på og utenfor banen.

Publisert Sist oppdatert

Bryan Robson spilte 461 United-kamper i perioden 1981-1994, og er den spilleren som har vært kaptein over lengst periode i Uniteds historie. Nå jobber Robson som ambassadør for klubben, og ManUtd.com tok en prat med Captain Marvel i forbindelse med Uniteds sommerturné som går til Sør-Afrika, Kina og Norge i juli og august.

Det virker lenge siden vi sist så United spilte. Gleder du deg til å reise på turné med laget?

– Det virker lenge for supporterne, for dem virker det alltid som en lang pause. For spillerne er er ikke dette tilfelle, spesielt ikke for de som har deltatt i EM. Sesongen kommer fort når man er spiller. Men ja, det blir fint å se gutta spille igjen. Vi har et par kamper i Sør-Afrika før vi reiser til Kina og så avslutter i Norge, så det blir en fin oppkjøringsturné.

Du var selv med på klubbens turné i Sør-Afrika i 1993..

– Ja, det stemmer. Det er alltid et bra sted å reise til. Det er en stor supporterskare der. Jeg husker sjefen fikk oss til å signere autografer på et stort kjøpesenter, og det var 10.000 mennesker der. Vi fikk en utrolig mottakelse og jeg er sikker på at det kommer til å bli enda sprøere denne gangen.

Du har følt på kroppen hvor fanatiske de asiatiske supporterne er også..

– Det har jeg. Jeg reiste for å lansere samarbeidet med Chevrolet sammen med Giggsy, og entursiasmen var rett og slett på et helt annet plan. Fansen var gale etter Ryan og uansett hvor vi dro var det fullpakket med folk. Det blir en fin opplevelse for en del av de yngre spillerne å reise på en tur som dette. Jeg er sikker på at de kommer til å trives.

Forventer du at det er en ung tropp som reiser?

– Jeg vil tro det. Noen av de yngre gutta vil få en sjanse ettersom sjefen ønsker å gi spillerne som var med i EM en liten pause før sesongen starter. Jeg vil tro at noen av de yngre spillerne blir med på turen, og det kommer til å være en god opplevelse for dem. Det er fortsatt mange erfarne spillere som er med, som Rio og Scholesy. Det er nyttig for de unge gutta å få reise og spille med dem.

Er dette en sjanse for de nye signeringene Shinji Kagawa og Nick Powell til å bli vant til livet i United?

– Dette er en av fordelene med pre-season-turer. Det gir spillerne en mulighet til å reise bort med lagkameratene sine i noen uker og bli kjent med gutta litt raskere ettersom de er med hverandre hver eneste dag. Man får også skviset inn mange kamper i løpet av en kort periode, så det er en flott måte for spillere å gli inn.

Trives du i din rolle som ambassør for klubben, hvor du møter supportere og sponsorer?

– Det gjør jeg. Med alle sponsorene klubben har er det mye å gjøre, men det er en flott opplevelse for folk som meg selv, Denis Irwin og Andy Cole. Vi trives alle i rolllen, så jeg gleder meg til turen.

Powered by Labrador CMS