– United reiser seg

Phil Neville tror motgangen kan virke utviklende på Uniteds unggutter.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United røk tirsdag overraskende ut av Champions Leagues gruppespill etter å ha tapt mot Basel. Ex-red Phil Neville tror – tross skuffelsen – at United-spillerne vil lære av årets nedtur.

– Noen ganger lærer man mye om stallen i motgang, sier Everton-spilleren til BBC. – Når de kommer tilbake neste år vet de hva som kreves.

– For Uniteds del kommer det til å være både skamfølelse og sinne over ikke å ha kommet seg videre fra en gruppe som Sir Alex Ferguson like gjerne kunne håndplukket før trekningen.

– Media kommer til å granske laget, siden de har vært glimrende i turneringen tidligere og vært i tre av de siste fire finalene, og nå ikke har kommet seg videre fra gruppespillet.

– Men det vil alltid komme en gang i livet da man ikke vil nå det nivået som kreves, og det har skjedd med Manchester United denne gangen.

– Fungerte som et springbrett

Neville mener United er i en gjenoppbyggingsfase, og mener dette må ta noe av skylda for CL-exiten.

– United har mange unge spillere, og er i en periode hvor de bygger et nytt lag. De har ikke hatt mye Champions League-erfaring, og de kommer til å lære mye av tapet.

– Jeg husker at vi røk ut av gruppespillet da jeg var ung spiller i klubben, og det føltes som en katastrofe. Men det var en læringskurve, og det fungerte som et springbrett for oss, forteller Neville.

Nå tror han at både United og bynabo City kommer til å kjempe om trofeet i den nest gjeveste europacupen.

– Begge vil ønske å vinne Europaligaen nå. Det er ikke ideelt å spille hver torsdag og søndag, men de har stallene til å greie det.

Phil Neville spilte 384 United-kamper i perioden 1995-2005. HER kan du se lillebror Nevilles spillerprofil.

Powered by Labrador CMS