Fortsatt en del av United

Peter Schmeichel trives i rollen som ambassadør for klubben han holder kjærest.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-keeperen fyller 50 år mandag, men selv om dansken har gitt seg som fotballspiller for lengst har han fremdeles en viktig rolle i klubben. Sammen med flere tidligere United-spillere er Schmeichel ambassadør og representerer klubben under ulike events i Manchester og resten av verden. Under et nylig event holdt av sponsor Aon, uttalte dansken hvor mye han verdsetter rollen sin.

– Det er over 14 år siden jeg forlot klubben som spiller, men United har alltid vært i mitt hjerte og kommer til å fortsette å være det. Jeg har ved flere anledninger vært en tur innom Aon Training Complex og sett kamper på Old Trafford, men nå har jeg virkelig en viktig grunn til å være her og jeg stortrives, sa Schmeichel til klubbens offisielle hjemmeside.

– Klubben har blitt mye større enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Da jeg kom her for første gang [i 1991] så var det en stor klubb i England og resten av verden, men det var på ingen måte en stor institusjon slik som i dag. Det er utrolig å se hvordan det har utviklet seg.

– Mange kjenner klubben og spillerne og ikke bare Rooney og van Persie, men de kan alt om klubben ned til hver minste detalj. Når vi reiser rundt på ulike events, for eksempel i Vietnam, så kan det være 500 til 1.000 mennesker som står på flyplassen og venter på deg. Jeg tror ingen annen klubb i verden har den type makt.

Les mer om hva Peter Schmeichel verdsetter ved United-familien her.

Powered by Labrador CMS