Aldri hatt færre storseiere

United kan slå poengrekorden i Premier League denne sesongen, men hvor blir det av storseierene?

Denne sesongen har United sanket poeng i et tempo vi ikke har sett maken til, og dersom de siste fem kampene ender med seier, vil laget nå 96 poeng, og slå Chelseas rekord på 95 poeng i løpet av en Premier League-sesong.

Kagawa jubler for scoring i 4-0-seieren over Norwich.

Men måten seierene har kommet på, har vært noe uvant for oss United fans. Neida, det er ikke noe nytt at United vinner 1-0 på en dårlig dag nå og da, men det som er uvanlig er at nå selv på gode dager, ender resultatet sjeldent med mer enn et eller to mål i Uniteds favør.

United.no har sett på resultatene helt tilbake til 1992, da Premier League ble stiftet, og det viser seg at de aldri har hatt færre storseiere enn det de har skaffet seg denne sesongen.

Fire storseiere denne sesongen

Wigan er blitt slått 4-0 ved to anledninger, mens Norwich led samme skjebne på Old Trafford, og Newcastle ble beseiret 3-0 på deres eget gress. Uniteds resterende 22 seiere, har dermed vært knappe seiere, med et eller to mål. Bare i 2004/05, da United endte på tredjeplass, hadde laget så få store seiere. Wigan er forøvrig det laget United sender hjem som slakt oftest. I åtte av de 16 møtene de to lagene har hatt i Premier League-sammenheng, har United vunnet med fire eller fem mål.

Riktignok er det fem kamper igjen til sesongslutt, så sjansene for å pynte på statistikken er absolutt tilstede. Blandt annet har United hatt store seiere mot mandagens motstander, Aston Villa, ved seks anledninger (siste kom for ganske nøyaktig et år siden, 4-0 på Old Trafford).

Foten av gasspedalen

Noe av grunnen til at de helt store seierene uteblir, kan være at Ferguson heller vil se spillerne sine dra seieren i land så uthvilte som mulig, enn med så mange mål som mulig. Kun ved noen få anledninger denne sesongen, har United økt en ledelse de har tatt med seg inn i siste halvtime av en kamp.

Dette rimer ikke helt med kommentarene fra før sesongstart, om at United aldri ville komme til å tape ligagullet på målforskjell igjen, men man kan vel argumentere for at det er like greit å slå City, eller hvem det måtte være, på poeng i stedet. Under er en oversikt over antall store seiere gjennom alle sesongene i Premier Leagues historie.

En annen skummel statistikk

Solskjær pakket inn i jublende spillere, etter hans fjerde mål i storseieren mot Nottingham Forest i 1999.

Skummel for de som elsker angripende festfotball, og ikke ønsker å se noe annet iallefall. Forrige sesong fikk vi se fantastiske resultater, med 8-2 over Arsenal som høydepunkt.

Året før herjet Berbatov med Blackburn, og scoret fem mål i en kamp som endte 7-1. Slike fester har vi ikke vært vitne til så langt denne sesongen.

Kun to ganger (03/04 og 05/06) har United gått gjennom samtlige 38 kamper i en sesong uten å score 5 mål eller mer ved en eneste anledning. United har nå som nevnt tidligere, fem kamper på seg å dra i land en storseier, der de scorer fem mål eller mer, for å ikke legge til ytterligere en sesong til den statistikken.

Bildet til høyre viser Solskjær, godt pakket inn i jublende lagkamerater etter at nordmann hadde satt inn sitt fjerde mål på 13 minutter etter å ha kommet inn fra benken, da Nottingham Forest ble knust 8-1 i 1999.

Alle tall i denne artikkelen er hentet fra premierleague.com, og dekker perioden fra Premier Leauges oppstart i 1992, og frem til i dag.