Klar for hjemmedebuten

PREVIEW: Tirsdag er det duket for siste generalprøve hjemme mot Valencia, og VM-trio skal være uaktuell.

Publisert Sist oppdatert

Det er kun fem dager til Premier League sparkes i gang, og det er med andre ord duket for siste generalprøve når Manchester United tar imot Valencia CF på Old Trafford tirsdag kveld.

Fra spillertunnelen og ut til benken er det drøye 55 meter, en distanse Louis van Gaal går for aller første gang tirsdag. Selv om nederlenderen har vært på Old Trafford ved tidligere anledninger som manager for Barcelona og Bayern München, er det første gang han entrer stadion foran 75.000 egne United-supportere.

Tirsdagens kamp mot Valencia blir sett på som en vennskapskamp og siste innkjøring før alvoret begynner mot Swansea lørdag, men det er også van Gaal sin debut på ‘Drømmenes Teater’ og supporternes første mulighet til å få en smakebit av det nye regimet.

Fortsette i vinnersporet

United vant alle sine fem kamper under årets USA-tur, og van Gaal har nok et ønske om å fortsette i samme stil under sin debut på Old Trafford.

Det er ikke første gang de to lagene møtes og tidligere har United stukket av med seieren to ganger, mens de har fire uavgjort og ett tap mot spanjolene. Under en vennskapskamp i 2009 vant United 2-0 på Old Trafford, hvor Juan Mata den gang spilte for Valencia. Og nylig i desember 2010 spilte lagene uavgjort i Champions League.

VM-trio utelatt

Adnan Januzaj, Marouane Fellaini og Robin van Persie som var i aksjon under VM i sommer er alle uaktuelle foran tirsdagens kamp.

janufell
UTELATT: Januzaj og Fellaini er ikke blant tirsdagens tropp.

– Spillerene må være i form og det første de da må gjøre er å bli nettopp dette. Etter min mening er de ikke i god nok form etter bare en uke med trening, spesielt hvis du sammenlikner dem med resten av spillerne, sa han til MUTV.

– På nåværende tidspunkt er de ikke på samme nivå som resten av spillerne som allerede har spilt 45, 60 og 90 minutter. Januzaj, Fellaini og van Persie har kommet nå i etterkant så det er vanskelig for de å være på samme nivå.

Valencia vant nylig Emirates Cup og United møter dermed et lag som ikke kan avskrives som tøff motstand.

– Vi møter et godt lag som har vunnet Emirates Cup. Det kommer til å bli tøft for oss, men det er bedre for vår egen del enn å spille mot et lag vi for eksempel kunne vunnet 7-0 over.

Managerbytte

VALENCIA CF: Manager Nuno Santo.
Nuno Santo: Overtok som manager for Valencia etter Pizzi.

Det er ikke bare United som har gått gjennom et managerbytte. Valencias tidligere manager, Juan Antonio Pizzi ble erstattet av Nuno Santo i begynnelsen av juli. Santo ledet blant annet portugisiske Rio Ave til en historisk kvalifisering til Europa forrige sesong.

Hjemme i La Liga endte Valencia på en 8. plass forrige sesong, noe som resulterte i null europeisk fotball for første gang siden 1997/98 for klubben, og kostet Pizzi jobben. Santo har allerede startet å bygge opp laget igjen ved fem nye signeringer og portugiseren håper på bedre tider de neste månedene.

– Vil etterlate et stort inntrykk

Anders Lindegaard, som selv debuterte på Old Trafford under en FA Cup-seier over Crawley Town i 2011, er sikker på at tirsdagens kamp vil etterlate et stort inntrykk hos van Gaal.

– Manageren kan forvente det alle andre forventer når de ankommer Old Trafford: det er ‘Drømmenes Teater’, uttalte den dansken keeperen til ManUtd.com.

– Det er en drøm for alle som spiller fotball å kunne si at en har vært en del av et så historisk sted. Jeg er sikker på at han vil få en fantastisk velkomst fra egne supportere, spillere og alle andre som støtter Manchester United.

– Jeg husker selv min aller første kamp, et øyeblikk som vil være med meg for alltid. Det var noe jeg hadde drømt om hele livet og det å faktisk oppnå det var helt fantastisk.

Også Tom Cleverley har gode minner fra sin Old Trafford debut, og han er sikker på at tirsdag vil bli en minnerik kveld både van Gaal og United-supporterne.

– Det vil bli en spennende kveld for alle og atmosfæren vil definitivt ikke være som om det skulle være en vennskapskamp. Vi går alle for seier.

Kampen sendes på TV2 Sport Premium tirsdag kl. 20:30 (norsk tid).

Powered by Labrador CMS