Fryktet tåen var brukket

Robin van Persie sier han absolutt ikke var sikker på om det kom til å gå bra å spille fredagens landskamp, og at han er lettet nå.

Publisert Sist oppdatert

Van Persie scoret tre mål da Nederland knuste Ungarn på fredag, og med det gikk han opp til å bli landets mestscorende gjennom tidene.

Nå avslører han at han ikke var bra før forrige helgs kamp mot Sunderland, at han fortsatt hadde store smerter i tåen han skadet i kampen mot Shakhtar Donetsk, men at han fikk hjelp til å komme seg gjennom oppgjøret.

– Vi gjorde en «quick fix» og satte en injeksjon i foten min, så jeg ikke skulle ha vondt gjennom kampen. Det gikk bra, men jeg har sagt i fra at jeg ikke ønsker å gjøre det igjen. Det vil ikke gjøre foten bra, det vil bare gjøre den mer sensitiv og vond, skal Van Persie ha sagt i følge Sunday Mirror.

Fjorårets toppscorer har slitt med skader før, og var ved flere anledninger ute med skader da han spilte for Arsenal. Nå trodde spissen at han måtte belage seg på et lengre opphold på sidelinjen igjen.

– Sparket jeg fikk på tåen min mot Shakhtar var så hardt, at jeg var sikker på at den var brukket. Den ble så sår. Jeg hadde et brudd i foten for åtte år siden, og det kjentes helt likt ut. Derfor ble jeg veldig lettet når bildet jeg tok på torsdag viste at den ikke var brukket.

– Jeg fikk beskjed om å hvile men jeg ville så gjerne spille mot Sunderland.

Etter seieren på Stadium of Light hvilte Van Persie helt frem til landskampen mot Ungarn, uten å være med på nederlands treninger.

– Jeg må innrømme at det var en risk å la meg spille mot Ungarn. Jeg hadde ikke trent, og man vet aldri helt hvordan det kommer til å gå da.

Nederland er for lengst klare for neste sommers VM-sluttspill, og David Moyes håper nok at Van Persie blir hvilt på tirsdag, når den siste kvalifiseringskampen skal spilles mot Tyrkia.

Powered by Labrador CMS