Fem ting vi har lært

M.E.N.-journalisten Stuart Mathieson presenterer fem aktuelle temaer.

Publisert Sist oppdatert

Optimisen og forventningene var tilbake da Louis van Gaal overtok spakene på Old Trafford, og de ble ikke noe mindre av resultatene som United leverte innledningsvis i sommeroppkjøringen.

United har glimtvis vist en voldsom fremgang denne sesongen, men laget står likevel bare med fire seirer på de elleve første Premier League-kampene.

Denne sesongen har med andre ord vært preget av opp- og nedturer både resultat- og prestasjonsmessig. Stuart Mathieson i Manchester Evening News presenterer fem ting vi har lært om United denne sesongen.

Pengebruk er ingen garanti

Manchester Uniteds supportere har i flere sesonger vært frustrerte over Uniteds manglende handlekraft på overgangsmarkedet. Denne sommeren slo imidlertid Woodward og Van Gaal på stortromma, og brukte hele 155 millioner pund.

Det var nok til å knuse klubbens klubbrekord, og over natten ble Manchester United laget med den dyreste stallen i Premier League, foran både Manchester City og Chelsea.

Navn som Ángel Di María og Radamel Falcao klinger godt, men laget har kun vist sporadiske eksempler på hva som bor i dem: Knepne seirer, uavgjortresultat og et ydmykende tap mot Leicester City er noe av det United har å vise til så langt.

7: Og vi vet hvilke spillere han da må leve opp til...
KOSTBAR: Det svir i lommeboken når stjernespillere skal hentes.

Midtforsvaret må oppgraderes

Louis van Gaal ble gjort oppmerksom på skadehistorikken til Chris Smalling, Jonny Evans og Phil Jones, men såkalte sportsvitenskapsmenn skal ha hevdet at de ville være mer tilgjengelig enn noensinne denne sesongen.

Med fasit i hånd kan vi fastlå noe annet, og Van Gaal har blitt tvunget til å bruke både Michael Carrick, Daley Blind, Paddy McNair og Tyler Blackett i midtforsvaret.

Ingen av de fire nevnte var tiltenkt noen umiddelbar rolle i midtforsvaret til United denne sesongen. Det kan kanskje også sies om Marcos Rojo, som nok trenger tid til å tilpasse seg en backfirer.

Det kan bli interessant å se hva Van Gaal foretar seg i januarvinduet.

Manchester United v West Ham United - Premier League
KASTET TIL LØVENE: Paddy McNair har imponert denne sesongen, men er likevel et symbol på Uniteds problemer i midtforsvret.

Hastverk er lastverk?

Louis van Gaal var misfornøyd med Danny Welbeck, som ikke scoret like mange mål som Wayne Rooney og Robin van Persie. Han hadde heller ikke sansen for Chicharito, som ikke bidro nok i det oppbyggende spillet.

Men de to spillerne har så langt scoret til sammen ni mål for Arsenal og Real Madrid, mens United-spissene, Falcao og Wilson inkludert, kun har scoret syv mål så langt.

Det er for tidlig å fastslå om det var en tabbe å kvitte seg med de to, men verken Van Persie eller Falcao har klart å overbevise nevneverdig så langt. United trenger i hvert fall å begynne å score flere mål.

welbeckarsenal (650 x 358)
LEVERER VARENE: Kanskje var det for tidlig å kvitte seg med Danny Welbeck?

Van Gaal har en filosofi

Alle som har sett minst én pressekonferanse med den nye United-manageren, vet at han er opptatt av én ting: Han har en filosofi.

Han har en rekke ganger blitt spurt om hva filosofien hans er, men svaret hans har stort sett vært «hvor lang tid har du?».

Det kan virke som om Van Gaals filosofi er dyptgående og krevende, og kanskje er det noe av årsaken til den trege starten. United-spillerne vil trenge tid til å tilpasse seg managerens tanker.

Manchester United Press Conference
TYDELIG: «You shall see, I have a philosophy…»

Fellaini kan ha en fremtid i United

Få spillere har fått like mye kritikk som Marouane Fellaini. Den hårfagre midtbanespilleren ble nærmest selve symbolet på David Moyes’ mislykkede opphold som United-manager, etter å ha vært skottens eneste sommersignering.

Men denne sesongen har Fellaini slått tilbake. Både mot West Bromwich og Chelsea viste belgieren hva som bor i ham, og kanskje kan han vise hvorfor United betalte 27 millioner pund for å hente ham til Old Trafford.

fellaini66
NY VÅR: Denne sesongen har Marouane Fellaini vist prov på hva som bor i ham.
Powered by Labrador CMS