– Jones er viktigere enn Carrick

Manchester Evening News mener at midtstopperens viktighet er svært undervurdert.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har for alvor fått merke Michael Carricks fravær på kroppen. Uten midtbanespilleren har resultatene fått seg en betydelig knekk, og laget har faktisk ikke scoret siden Carrick forlot banen mot City.

Men Manchester Evening News er ikke enig i at det kun er den balanserende midtbanespilleren som er savnet hos United. M.E.N.-journalisten Samuel Luckhurst skriver at Jones er minst like viktig å få tilbake.

Denne sesongen har United kun tapt tre av de 20 kampene som Phil Jones har startet for United denne sesongen: Hjemme og borte mot Swansea, samt hjemme mot Southampton. United har hatt seks rene bur og sluppet inn 18 mål med Jones i startelleveren.

– Dere så Jones i kveld. Slik han ser ut, har han muligheten til å bli vår beste spiller noensinne, uttalte Sir Alex Ferguson etter at United hadde sikret gullet i 2013.

phil jones sir alex ferguson
GULL: Sir Alex Ferguson sparte ikke på kruttet da han skulle beskrive Phil Jones etter ligagullet i 2013.

Mange later fortsatt til å være nervøs når Phil Jones fører ballen fremover i banen, til tross for at midtstopperen har en pasningstreffsikkerhet på imponerende 86 prosent i Premier League.

– Han ser fremdeles klumsete ut til tider, som da han kakket Jordan Henderson på leggen, til tross for at han sannsynligvis visste at han ikke kom til å få tak i ballen, skriver Samuel Luckhurst.

Også mot Manchester City åpnet Phil Jones rufsete, men utover i kampen fikk han stadig mer kontroll på Sergio Agüero, som først scoret sitt andre mål etter at Jones måtte forlate banen.

Manchester Evening News-journalisten er bekymret for at erstatterne ikke er gode nok.

– Paddy McNair var ansvarlig for at James McCarthys mål borte mot Everton, og det var også han som laget frisparket som førte til at West Brom tok tre poeng i helgen, fortsetter Luckhurst.

Journalisten understreker betydningen av midtstopperens fravær.

– United trenger muligens Jones mer enn Carrick mot Palace.

Powered by Labrador CMS