– Vis hvorfor vi kjøpte deg!

Phil Neville mener at Marouane Fellaini må bevise noe, men sier samtidig at han trenger tid.

Publisert Sist oppdatert

Marouane Fellaini har ikke fått noen pangstart på sin Manchester United-karrière. Belgieren ble hentet til Old Trafford for 27,5 millioner pund, men så langt vil mange hevde at han har til gode å vise seg verdig denne prislappen.

Flere United-supportere har latt sin frustrasjon komme til utløp i kommentarfelt og på sosiale medier, og Fellaini har ofte vært målskive for kritikken.

Onsdag møter han sin gamle klubb, Everton, akkurat som David Moyes og flere i støtteapparatet.

Én av disse er Phil Neville. Han tror at Fellaini kommer til å blomstre når han etter hvert får selvtilliten tilbake.

– Han trenger å score et mål og vinne. Han må få erfare følelsen av å være på et vinnerlag, sa yngstebror Neville til Manchester Evening News.

– Han må begynne å score fra midtbaneposisjon. Det er ingen som er bedre på det enn Fellaini. Det er neste steg for ham. Det er det han trenger for å ta spillet sitt til et nytt nivå. Han må vise hvorfor vi kjøpte ham, la han til.

Marouane Fellaini blir beskrevet som en sjenert personlighet, som også trengte tid til å slå seg til ro i Everton-trøya.

– Han er sjenert. De første seks månedene i Everton var han veldig stille og vi trodde at vi kom til å ha et problem med ham. Men han er ikke sjenert for alltid. Han er veldig vittig og morsom, og en herlig karakter. Det må han vise. Vi trenger å se det i spillet hans og på treningsfeltet, fortsatte Neville, og la til:

– Det er så mange store karakterer i den garderoben at det tar tid å finne sin plass. Sakte, men sikkert vil vi begynne å se det beste av ham.

United-treneren hevder også at Fellaini alltid var på toppen av ønskelisten.

– Han er 26 år og da vi så på markedet i sommer, var han den beste unge midtbanespilleren vi kunne få. Han vil gjøre det bra. United-fansen har ikke sett det beste av ham, kun glimt. Da han kom til United var han ikke i sin beste kampform, men han blir i stadig bedre form.

– Snart vil han være i stand til å være den boks-til-boks-spilleren vi ønsker at han skal være, hvor han er en trussel i motstanderens boks og en viktig spiller i egen sekstenmeter. Det er det vi ønsker av ham, avsluttet Neville.

Powered by Labrador CMS